reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona Naszych fasolek

Carmi, dla mnie Vivien odpada:no:. Rok temu odradzalam to imie kolezance, bo wydaje mi sie jakies takie "z amerykanska wziete", a wiesz jak w DE, bez przerwy jakies Kevinki, Joshe i inne... Mnie najbardziej podoba sie Livia (bardziej Liv- brzmi tak tajemniczo):tak: Wybor i tak nalezy do Ciebie, wiec kieruj sie swoimi upodobaniami:tak:

reklama
Carmi, dla mnie Vivien odpada:no:. Rok temu odradzalam to imie kolezance, bo wydaje mi sie jakies takie "z amerykanska wziete", a wiesz jak w DE, bez przerwy jakies Kevinki, Joshe i inne... Mnie najbardziej podoba sie Livia (bardziej Liv- brzmi tak tajemniczo):tak: Wybor i tak nalezy do Ciebie, wiec kieruj sie swoimi upodobaniami:tak:

Słusznie Aga!!! w końcu to nasze dzieci więc to nasza sprawa jak je nazwiemy!!! a możemy je nazwać tak jak nam się podoba a innym to nic do tego!!!

PS. dla mnie cichą faworytką jest Liwia :-)

hmm...poczytalam troche niemieckich rankingow, i Vivien oraz wszelkie inne jej warianty, faktycznie przoduja....Na dodatek, Vivien to wariant pochodzenia angielskiego, a poza Anglia we wszytkich innyh krajach, to imie bardziej jest meskie, niz zenskie :confused:
Chyba zostanie wiec Livia, jesli zdecyduje sie na jedno imie, badz Liv Dalia, gdyby mialy byc dwa. Nazwisko mamy krotkie, wiec w sumie...czemu nie.

Beatko, Magdalena bardzo ladne imie i wydaje mi sie, ze obecnie az nie takie popularne:tak: Mnie sie rowniez podoba imie Natalia (lub Natalie- jak kto woli) oraz Natasza:tak:

Beatko, Magdalena bardzo ladne imie i wydaje mi sie, ze obecnie az nie takie popularne:tak: Mnie sie rowniez podoba imie Natalia (lub Natalie- jak kto woli) oraz Natasza:tak:

To prawda tutaj w Kanadzie bardzo malo nadaja to imie ,raczej tylko te ktore sa teraz na topie albo jakies angielskie wersje
Natalia i Natasza,sa rowniez przesliczne.:-):-)

A jak w Kanadzie wymawia się Magdalenę? Bo rozważacie polskie brzmienie?

To fajne imię, może być Madzia, może być Lenka :-D

A jak w Kanadzie wymawia się Magdalenę? Bo rozważacie polskie brzmienie?

To fajne imię, może być Madzia, może być Lenka :-D

Kalinko tak samo jak po polsku tylko akcentuje sie je troche inaczej,bardziej miekko,a tak naprawde to tutaj nie znam zadnej Magdy,bo moj P. topiero wczoraj z tym imieniem wyskoczyl,i sama musze dopiero poszperac,jak ono brzmi ale z tego co wiem to nie ma angielskiego odpowiednika ,wymawia sie je chyba tak samo tylko wlasnie ten akcent robi roznice:-D:-):-)

reklama
A moj P. wczoraj wyskoczyl z Magdusia,ja mialam na mysli cos mniej pospolitego ale w koncu i ja sie do niego przekonalam,ale jeszcze zobaczymy:tak::tak:

Mnie sie bardzo podoba, moja córcia jedna z blizniaczek to własnie Madziulka:-)

Może coś w stylu Madeleine?

Chyba masz racje.A tak na marginesie oglądacie moze takie program codziennie o 20.30 na Discavery& Travel " 2 +8 " o takiej wielodzietnej rodzinie najpierw urodziły im sie bliźniaczki Cara i Madelein a potem chcieli miec jeszcze jedno dziecko i urodziły im sie 6 - raczki. Fajny program opisany jest praktycznie kazdy dzien życia tej rodziny.My oglądamy prawie codziennie a zwłaszcza moje córki Karolinka i Madzia a w tym programie Cara i Medelin mówia ze widza siebie.:-)

Do góry