reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona naszych Maluszków :)

to jakieś 20lat temu była wielka afera, w tv o tym mówili bo to o sąd się zachaczyło, bo żona zmarła facetowi przy porodzie a on się uparł i nazwał syna Solidarność :szok: wiadomo dlaczego w tamtych czasach... no nie pamiętam jak to się skończyło i jakie było postanowienie sądu... w każdym razie masakra!! ja też się staram nie nazwać dziecka tak żeby jak zawołam je na podwórku to się 5głów podniesie, już i tak Martyna jest dość popularnym imieniem. Ale też ma mi się podobać to imię, więc trzeba to jakoś wypośrodkować... ale dla mnie też Bartosz!! bardziej mi się nawet podoba...

reklama
Jest dokładnie tak jak piszesz Aniu. Jednym przeszkadza to, że tak jak pisała dziuba127, gdy zawoła na podwórku swoje dziecko to podniesie się 5 główek, a innym to zwisa. I dla mnie to też nie ma znaczenia czy jakaś dziwczynka z klatki obok ma na imię Julka, a w bloku obok są jeszcze dwie. Byleby w najbliższej rodzinie takowej nie było. I to mi wystarczy.

właśnie też patrzałam na to, czy nie mam juz takiego imienia w rodzinie, Laury, Kuby i Bartka nie ma:)

Bartosz jest b. ladnie, moja bratowa urodzila w grudniu synka i wlasnie tak mu dali na imie. Mnie sie podobaja Krzys, Piotrus, Kubus, ale pelno ich u nas w rodzinie.... W kwestii imienia wolalabym dziewczynke bo przynajmniej imie mamy pewne :D

JA nad dziewczynką w ogóle nie myślę, cały czas trzymam sie tej myśli ze będzie Mikołaj Aleksander...nie wiem, może to przeczucie...

Ja też nie mam pomysłów na imię dla dziewczynki. A z męskich na razie najbardziej mi się podoba Szymon i Oliwier, ale na pewno jeszcze inne będą mi wpadać w ucho. Zawsze stawiałam na Jakuba, ale dużo ich:-D

Fajnie że niektóre z was mają już jakieś typy z imionami dla dzidziusia, ja to będę dopiero szukać jak będę wiedzieć czy będzie chłopiec czy dziewczynka.

reklama
Do góry