reklama
annn1
Fanka BB :)
Zależy co to są za badania. Badania wymagane do wykonania procedury ivf są darmowe np. wymazy, biocenoza, różyczka, amh itpDziewczyny mam pytanie, naiwne..jak jestem w klinice x która dała skierowanie na badania (cześć refundowana) to czy jak wykonam je w klinice y mogę jakimś cudem za nie nie płacić...?
Gosia0132
Dziewczyny mam pytanie, naiwne..jak jestem w klinice x która dała skierowanie na badania (cześć refundowana) to czy jak wykonam je w klinice y mogę jakimś cudem za nie nie płacić...?
Jak masz podpisane papiery do IVF w klinice X to inna klinika w ramach refundacji nie przeprowadzi tobie tych badań. Zrobi, ale prywatnie. Klinika Y nie ma żadnego interesu (jeśli to legalne) prosić klinikę X o zwrot kosztów, a klinika X zwrot do MZZależy co to są za badania. Badania wymagane do wykonania procedury ivf są darmowe np. wymazy, biocenoza, różyczka, amh itp
Gosia0132
Odnośnie kosztów - ja nie liczyłam, aby się nie denerwować …
Niby jedna stymulacja, a poszła standardowa kwota.
Później trzy transfery na cyklu sztucznym - największy kasowyjadacz to progresteron.
Najwiecej pieniędzy na raz zostawiłam przy 3 podejściu jak zapłaciłam 600 zł w aptece
Doliczyć jeszcze bym musiała 3x Atosiban
Czy coś jeszcze, nie pamietam
Później trzy transfery na cyklu sztucznym - największy kasowyjadacz to progresteron.
Najwiecej pieniędzy na raz zostawiłam przy 3 podejściu jak zapłaciłam 600 zł w aptece
Czy coś jeszcze, nie pamietam

annn1
A no tak, coś źle doczytałam. Badania w ramach jednej kliniki są darmowe. Moge też podpowiedzieć że jeśli ma się Luxmed i skierowanie w wersji papierowej to można u nich próbować zrobić.Jak masz podpisane papiery do IVF w klinice X to inna klinika w ramach refundacji nie przeprowadzi tobie tych badań. Zrobi, ale prywatnie. Klinika Y nie ma żadnego interesu (jeśli to legalne) prosić klinikę X o zwrot kosztów, a klinika X zwrot do MZ
No właśnie..Odnośnie kosztów - ja nie liczyłam, aby się nie denerwować …
Czy coś jeszcze, nie pamietam![]()
Motylkowa!
Tak.. jeśli dojedzie z Chorwacji na czasTrzymam kciukidr W będzie robił transfer?

Hermeneg
Cześć Dziewczyny 

Powodzenia

U mnie 7 dpt nadal biało.
Beta w czwartek to tylko formalność.

Powodzenia

reklama
spoko23
Ja słyszałam że już wczoraj miał wrócićTak.. jeśli dojedzie z Chorwacji na czas![]()