reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny mam pytanie, naiwne..jak jestem w klinice x która dała skierowanie na badania (cześć refundowana) to czy jak wykonam je w klinice y mogę jakimś cudem za nie nie płacić...?

reklama
Dziewczyny mam pytanie, naiwne..jak jestem w klinice x która dała skierowanie na badania (cześć refundowana) to czy jak wykonam je w klinice y mogę jakimś cudem za nie nie płacić...?
Zależy co to są za badania. Badania wymagane do wykonania procedury ivf są darmowe np. wymazy, biocenoza, różyczka, amh itp

Zależy co to są za badania. Badania wymagane do wykonania procedury ivf są darmowe np. wymazy, biocenoza, różyczka, amh itp
Jak masz podpisane papiery do IVF w klinice X to inna klinika w ramach refundacji nie przeprowadzi tobie tych badań. Zrobi, ale prywatnie. Klinika Y nie ma żadnego interesu (jeśli to legalne) prosić klinikę X o zwrot kosztów, a klinika X zwrot do MZ

Odnośnie kosztów - ja nie liczyłam, aby się nie denerwować …
Niby jedna stymulacja, a poszła standardowa kwota.
Później trzy transfery na cyklu sztucznym - największy kasowyjadacz to progresteron.
Najwiecej pieniędzy na raz zostawiłam przy 3 podejściu jak zapłaciłam 600 zł w aptece
Doliczyć jeszcze bym musiała 3x Atosiban
Czy coś jeszcze, nie pamietam 🤔

Jak masz podpisane papiery do IVF w klinice X to inna klinika w ramach refundacji nie przeprowadzi tobie tych badań. Zrobi, ale prywatnie. Klinika Y nie ma żadnego interesu (jeśli to legalne) prosić klinikę X o zwrot kosztów, a klinika X zwrot do MZ
A no tak, coś źle doczytałam. Badania w ramach jednej kliniki są darmowe. Moge też podpowiedzieć że jeśli ma się Luxmed i skierowanie w wersji papierowej to można u nich próbować zrobić.

Odnośnie kosztów - ja nie liczyłam, aby się nie denerwować …
Niby jedna stymulacja, a poszła standardowa kwota.
Później trzy transfery na cyklu sztucznym - największy kasowyjadacz to progresteron.
Najwiecej pieniędzy na raz zostawiłam przy 3 podejściu jak zapłaciłam 600 zł w aptece
Doliczyć jeszcze bym musiała 3x Atosiban
Czy coś jeszcze, nie pamietam 🤔
No właśnie..

Tak więc dziś zrobię posiewy z szyjki i pochwy za ponad 300zl kazde bo tlen beztlenowe I grzyby, plus wirusy kolejne 300

reklama
Do góry