reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Ah, rozumiem. Ile komórek, a potem zarodków udało wam się pozyskać? 🫶🏻
U mnie akurat wynik stymulacji był taki sam w obu procedurach, z małą różnicą, bo w pierwszej miałam 25 pęcherzyków, w nich 12 komórek, z czego 6 dojrzałych, a w drugiej stymulacji już na innych lekach miałam taki sam wynik, tylko początkowo 24 pęcherzyki. Niestety ta pierwsza procedura nie poszła po naszej myśli, bo mężowi nie udało się oddać nasienia w dniu punkcji i musieliśmy zamrozić komórki, więc z tych zamrożonych 6 zapłodniło się 5, a tylko jedna przetrwała do etapu blastocysty. Za to w drugiej stymulacji zapłodnily się wszystkie 6 i wszystkie przetrwały.

U mnie akurat wynik stymulacji był taki sam w obu procedurach, z małą różnicą, bo w pierwszej miałam 25 pęcherzyków, w nich 12 komórek, z czego 6 dojrzałych, a w drugiej stymulacji już na innych lekach miałam taki sam wynik, tylko początkowo 24 pęcherzyki. Niestety ta pierwsza procedura nie poszła po naszej myśli, bo mężowi nie udało się oddać nasienia w dniu punkcji i musieliśmy zamrozić komórki, więc z tych zamrożonych 6 zapłodniło się 5, a tylko jedna przetrwała do etapu blastocysty. Za to w drugiej stymulacji zapłodnily się wszystkie 6 i wszystkie przetrwały.
Oh, dzięki za odpowiedź 🧡 rozumiem, to i dla mnie jest nadzieja, że te leki na mnie zadziałają 🫶🏻

reklama
A to coś mi się pomyliło. Pewnie dlatego masz wyższe dawki. U mnie akurat każde kolejne stymulacje (nawet cyklu naturalnego) i suplementacja każdorazowo podnosiły wynik AMH. 🤪
No, nie dopytałam, czy to dużo, czy mało, skupiłam się, żeby go słuchać odnośnie tych dawek co i jak, żeby wszystko zpaamietac, bo dużo tego 😩 ciekawe to, że amh się podnosi, chociaż z wiekiem powinno spadać… ale słyszałam teorie, że to po prostu ilość pęcherzyków na dany moment w cyklu 😶

Do góry