reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dzisiaj 7 dpt. Wg polecenia lekarz na betę mam iść w czwartek (10 dpt), więc wtedy pójdę, a jak będzie pozytywna, to podejdę jeszcze w sobotę żeby sprawdzić przyrost. Strasznie się boję że to będzie biochem, po tych wszystkich niepowodzeniach po prostu nie wierzę, że w końcu się może udać.
Na dobrą sprawę możesz zrobić betę 8 i 10 dpt jeśli chcesz, żeby tyle nie czekać ♥️

Bardzo się cieszę, że się udało i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze🤞

reklama
Zrobiłam tym razem dwa, eby nie było wątpliwości, ale znowu nie z porannego moczu, bo wstałam totalnie zaspana i zorientowałam się po że powinnam nasikac na test 😅 wczoraj ogólnie przespałam pół dnia. Pink się gorzej wybarwil, facelle trochę lepiej, no ale coś tam widać 🥹
Piękne dwie kreski!
Ja zrobiłam od razu 3🫣🤣wszystkie były pozytywne i od tego dnia mimo że beta rośnie codziennie rano robię test bo nie mogę uwierzyć 🫣🫣🫣🫣🫣

Dzisiaj 7 dpt. Wg polecenia lekarz na betę mam iść w czwartek (10 dpt), więc wtedy pójdę, a jak będzie pozytywna, to podejdę jeszcze w sobotę żeby sprawdzić przyrost. Strasznie się boję że to będzie biochem, po tych wszystkich niepowodzeniach po prostu nie wierzę, że w końcu się może udać.
Będzie dobrze 😊 testy sa pozytywne i coraz ciemniejsze, beta pewnie rosnie, więc musi byc ok 😊

Hej, tak, ból minął. Niestety, jestem w połowie stymulacji i tylko 5 pęcherzyków 😭 załamka totalna, że nic z tego nie wyjdzie
Mogą jeszcze te mniejsze, które są jeszcze niewidoczne podrosnąć. U mnie finalnie zawsze było więcej o 2-3 przy punkcji niż na początkowej wizycie. Takze jeszcze nie ma co się stresować.

Mogą jeszcze te mniejsze, które są jeszcze niewidoczne podrosnąć. U mnie finalnie zawsze było więcej o 2-3 przy punkcji niż na początkowej wizycie. Takze jeszcze nie ma co się stresować.
U mnie tak samo było. Na początku było widać z 6-8 pęcherzyków, a ostatecznie pobrano 18 oocytow. Głowa do góry @koko.sanka !

Dziękuję wam za dobre słowa 🥹 wczoraj miałam humor do doopy, przepłakałam całe popołudnie i wieczór, w nocy spać nie mogłam, bo głowa bolała od płaczu 😔 dzisiaj się wzięłam w garść, wypiłam skyra, zjadłam jajka, białko wjeżdża 🙈 jutro do pracy biorę koktajl z odżywką białkową 🤌🏻
Mam nadzieję, że coś jeszcze urośnie i będzie użyteczne 🙈 tak jak mówicie 💕

Mam pytanie - zostało mi trochę progesteronu besins po poprzednim transferze. Widzę że opakowanie się trochę różni od tego, które teraz dostałam w aptece. Na tym aktualnym jest nazwa Progestan, a na starym Ultrogestan. Czy wiecie czy to jest to samo i można brać zamiennie? Chat gpt twierdzi że tak, ale nie do końca 😅

reklama
Mam pytanie - zostało mi trochę progesteronu besins po poprzednim transferze. Widzę że opakowanie się trochę różni od tego, które teraz dostałam w aptece. Na tym aktualnym jest nazwa Progestan, a na starym Ultrogestan. Czy wiecie czy to jest to samo i można brać zamiennie? Chat gpt twierdzi że tak, ale nie do końca 😅
Utrogestan jest typowo dopochwowo, Besins doustnie, ale ostatnio lekarz mówił mi, że może być też stosowny dopochwowo. Progestanu nigdy nie miałam akurat. Ja miałam w jednym czasie Besins 200x4 doustnie i Utrogestan 200 3x2 dopochwowo, więc nie jestem pewna czy to zamienniki.

Do góry