reklama

In vitro 2024 - refundacja

My bierzemy pod uwagę 4-5 transferów o ile w ogóle się wyhoduje coś żeby ten transfer byl
będzie, glowa do gory.... Kiedys myślałam ze 1 transfer i bedzie dziecko, owszem ciaza byla ale ja straciłam. później drugi, trzeci czwarty.... po 7 powiedziałam ze zrobie wszystko co moge, odwiedzę kazdego lekrza żeby móc spojrzeć na siebie w lustrze i powiedzieć do siebie ze zrobiłam wszystko aby być mama. byl immunolog, potem 8 transfer nieudany, 9 gdy straciłam nadzieję ale wiedziałam ze zrobiłam wszystko znowu zobaczyłam 2 kreski, bete dodatnia i mój maly tęczowy cud stal sie rzeczywistością. teraz biega i mowi więcej niż niejeden dorosły 🫣🫣🤣🤣🤣🤣 Uwierz w siebie, swoje cialo i to ze będziesz mamą ❤️❤️❤️❤️ Na poprzednim forum była dzuewczyna która zaszla w ciaze naturalnie. nikt nie dawal jej szans na naturalną ciaze... i co 3 miesiące ponporodzie zaszla naturalnie a NIKT nie dawal szans na naturalna ciaze. Cuda sie zdarzają, tu dzieje sie magia... uwierz w siebie, twoje ciało i przyszle dziecko ❤️❤️❤️

reklama
Mnie za to dopadają ciemne myśli...obawiam się że nie wyprodukuje jajek w stymulacji... Albo jak wyprodukuje to że 2 i nie będzie w ogóle z czym szaleć...
Dziewczyny które mają stymulację za sobą a mają niskie amh jak na swój wiek- ile jajek udało wam się wychodowac? Czy są jakieś magiczne sposoby żeby było ich więcej?... :(
Myślę ze nie ma co porównywać bo kazdy organizm inaczej reaguje na stymulacje. A lekarz na pewno dobierze odpowiedni rodzaj konkretnie pod Ciebie. I tez to niskie AMH wcale nie musi świadczyć o tym ze bedzie malo jajek . A ile w ogole masz?

Też miałam ciemne myśli przed stymulacja z moim amh 0.40 🥹
Po punkcji okazało się, że pobrali 13 komórek 🙂
Czy są magiczne sposoby to nie wiem ale ja wtedy od stycznia do mają byłam na diecie, brałam suple i sporo się ruszałam. Myślę, że to znacząco poprawiło jakość komórek 🙂
Wooow piękny wynik 😍 ja na 5 stymulacji nie mialam lacznie tyłu dojrzałych pecherzykow

będzie, glowa do gory.... Kiedys myślałam ze 1 transfer i bedzie dziecko, owszem ciaza byla ale ja straciłam. później drugi, trzeci czwarty.... po 7 powiedziałam ze zrobie wszystko co moge, odwiedzę kazdego lekrza żeby móc spojrzeć na siebie w lustrze i powiedzieć do siebie ze zrobiłam wszystko aby być mama. byl immunolog, potem 8 transfer nieudany, 9 gdy straciłam nadzieję ale wiedziałam ze zrobiłam wszystko znowu zobaczyłam 2 kreski, bete dodatnia i mój maly tęczowy cud stal sie rzeczywistością. teraz biega i mowi więcej niż niejeden dorosły 🫣🫣🤣🤣🤣🤣 Uwierz w siebie, swoje cialo i to ze będziesz mamą ❤️❤️❤️❤️ Na poprzednim forum była dzuewczyna która zaszla w ciaze naturalnie. nikt nie dawal jej szans na naturalną ciaze... i co 3 miesiące ponporodzie zaszla naturalnie a NIKT nie dawal szans na naturalna ciaze. Cuda sie zdarzają, tu dzieje sie magia... uwierz w siebie, twoje ciało i
No ja myslalam ze z in vitro to pyk, zastrzyki, punkcja, transfer i ciaza ale sie grubo przeliczyłam. Teraz nie wiem skad ja tyle siły mialam na ta walkę o ciaze. Ale jednak po każdej porażce, wyplakaniu dalej byla głowa do gory i walka. I finalnie po 3 stymulacji powstał jeden zarodek ( słaby i juz nawet zastanawiałam sie po co go w ogole transferowac bo gdzies wyczytałam ze w innych krajach sie je odrzuca) I co? I 3 lata ma.
A u nas na wrześniowych mamach wlasnie 2 dziewczyny z forum starego o ivf są co naturalne ciaze zaszły. Wiec serio wszystko tu jest możliwe . A wydaje mi sie ze poki jest szansa warto walczyć. Teraz tez jak w wakacje po rodzenstwo poszlam to z nastawieniem ze ostatnia próba? Pobrali same niedojrzale komorko
I co? Nagle po ogarnięciu sie znowu podeszłam do procedury no i teraz czekam na ten trasnfer.

Mnie za to dopadają ciemne myśli...obawiam się że nie wyprodukuje jajek w stymulacji... Albo jak wyprodukuje to że 2 i nie będzie w ogóle z czym szaleć...
Dziewczyny które mają stymulację za sobą a mają niskie amh jak na swój wiek- ile jajek udało wam się wychodowac? Czy są jakieś magiczne sposoby żeby było ich więcej?... :(
U mnie w pierwszej stymulacji pobrano 9 komórek z czego było 4 zarodki (żaden nie dał ciąży) . W drugiej stymulacji pobrano 11 komórek z czego jest 8 zarodków ( 1 transfer był biochemem , a drugi dał ciążę aktualnie 11 tydzien ).
Przy pierwszej stymulacji (rok temu) Amh miałam 0.30 a lat 29.
Przy drugiej nie badaliśmy takze nie wiem jakie jest po roku czasu.

U mnie w pierwszej stymulacji pobrano 9 komórek z czego było 4 zarodki (żaden nie dał ciąży) . W drugiej stymulacji pobrano 11 komórek z czego jest 8 zarodków ( 1 transfer był biochemem , a drugi dał ciążę aktualnie 11 tydzien ).
nudnej ciąży ❤️❤️❤️❤️ Niech maleństwo rośnie duze i zdrowe ❤️❤️ No i co najważniejsze przyjdzie na swiat w terminie ❤️

Mogę zapytać czy będziecie wracać po rodzeństwo? 🙂
Nam zostały 4 zarodki i jeśli się okaże, że z obecnej ciąży będzie druga dziewczynka to chyba wrócimy licząc, że trafi się chłopak 😊

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry