• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
I od dzisiaj progesteron? Pamiętaj żeby dzień przed transferem oznaczyć progesteron z krwi, nawet jak klinika o tym nie wspomniała.
A tak poza tym bardzo się cieszę, moja prawie siostro transferowa 🫶🏻 Trzymam kciuki za nasze kropki!
Nie oznaczę progesteronu w niedzielę.
Nic nie wspomnieli tylko rozpiska jak brać, czemu oznaczac?

Nie oznaczę progesteronu w niedzielę.
Nic nie wspomnieli tylko rozpiska jak brać, czemu oznaczac?
To oznacz rano w dzień transferu, albo dopytaj w klinice czy zrobią Ci to badanie przed transferem.
Chodzi o to, że jeżeli poziom będzie za niski, to wypadałoby skontaktować się z lekarzem żeby wskazał czy nie zwiększyć suplementacji.
Jest to o tyle ważne, że jeżeli progesteron będzie za niski to może nie dojść do implantacji.
Ja dostałam skierowanie na dzień przed transferem.

To oznacz rano w dzień transferu, albo dopytaj w klinice czy zrobią Ci to badanie przed transferem.
Chodzi o to, że jeżeli poziom będzie za niski, to wypadałoby skontaktować się z lekarzem żeby wskazał czy nie zwiększyć suplementacji.
Jest to o tyle ważne, że jeżeli progesteron będzie za niski to może nie dojść do implantacji.
Ja dostałam skierowanie na dzień przed transferem.
Aha rozumiem. Postaram się o tym pamiętać :) staram się nie nastawiać w głowie, bo nie chce się nakręcać że mi wyjdzie za pierwszym razem. :/

Aha rozumiem. Postaram się o tym pamiętać :) staram się nie nastawiać w głowie, bo nie chce się nakręcać że mi wyjdzie za pierwszym razem. :/
Tak jeszcze dla Twojej wiadomości prowadząca mi napisała, że dzień przed transferem dążymy do wartości powyżej 11 ng/ml.
I wiem, że to oznaczenie nie w każdej klinice jest praktykowane, a nawet co lekarz to inaczej, jednak w cyklu naturalnym i w sztucznym powinno się to zrobić.

Tak jeszcze dla Twojej wiadomości prowadząca mi napisała, że dzień przed transferem dążymy do wartości powyżej 11 ng/ml.
I wiem, że to oznaczenie nie w każdej klinice jest praktykowane, a nawet co lekarz to inaczej, jednak w cyklu naturalnym i w sztucznym powinno się to zrobić.
Może zrobią przed w klinice. Bo ja jedynie mogłabym zrobić w ten piątek ale to nic by chyba nie dało... W sensie nie byłoby wymierne. W weekend nie mam jak

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry