reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi bo ja już zgupialam i nie mogę się doliczyc. Co transfer to mialam inaczej progesteron zalecany a lekarz sie ze mną kłocił ze na pewno nie.. dobrze, że nagrywalam filmiki i wiem co kiedy zaczynalam brac o_O. Chyba nie ma znaczenia czy zarodek jest z 5 czy 6 doby nie? Zawsze blastocyste podaje sie 6 dnia brania progesteronu?

Dziewczyny powiedzcie mi bo ja już zgupialam i nie mogę się doliczyc. Co transfer to mialam inaczej progesteron zalecany a lekarz sie ze mną kłocił ze na pewno nie.. dobrze, że nagrywalam filmiki i wiem co kiedy zaczynalam brac o_O. Chyba nie ma znaczenia czy zarodek jest z 5 czy 6 doby nie? Zawsze blastocyste podaje sie 6 dnia brania progesteronu?
Ja miałam różnie podawane zarodki, najwcześniej na 4 dobe podana (3 pełne dni brania progesteronu i na 4 transfer) - z tego transferu synek prawie 5 lat. Kolejne 3 transfery dokładnie nie pamiętam już ile dni ale chyba nigdy nie miałam transferu na 6dobe raczej 4-5. Na 4 transfery 3 udane, jeden syn na świcie drugi w brzuchu. Nigdy nie badali mi receptywnosci endo. Ale cóż nie zagłębiałam się w to nigdy bo transfery i tak u mnie się udają 🤷🏻‍♀️ mimo wcześniejszego podania zarodka

Dziewczyny mam pytanie odnośnie bety. Obserwuje dużo wyższe wartości w tych dniach.
Moja beta 6dpt 12, 8dpt 26 - blastka 3.2.2
Robię co mogę żeby o tym nie myśleć w ciemnych barwach, ale wygląda to słabo prawda?

Znalazłam jednak kartki z transferami w tym roku i w sumie wszystkie 3 miałam na 6 dobe transfer. W styczniu Biochem w lutym nieudany, w marcu udany

Załączniki

• IMG_4064.jpeg
    IMG_4064.jpeg
    132,3 KB · Wyświetleń: 22
Dziewczyny mam pytanie odnośnie bety. Obserwuje dużo wyższe wartości w tych dniach.
Robię co mogę żeby o tym nie myśleć w ciemnych barwach, ale wygląda to słabo prawda?
Niby przyrost się mieści w normie, ale wg mnie jest mały. Na początku beta z reguły pędzi jak szalona.
Oczywiście nie przekreśla to ciąży, jednak nie rokuje na ten moment najlepiej.

Przyrost dobry, ja miałam 6dpt betę 9, synek dziś kończy 2 miesiące😊

8dpt betę miałam 22🙃

Znalazłam jednak kartki z transferami w tym roku i w sumie wszystkie 3 miałam na 6 dobe transfer. W styczniu Biochem w lutym nieudany, w marcu udany
No i ja tez miałam dwa razy na 6 i teraz na 7... i nie mam pojecia dlaczego. Ta blastka byla z 6 doby ale to podobno nie ma znaczenia. Dopytywalam o to lekarza to mnie olał ze kręce i wszystko jest okej :/ a teraz schizuje, że sie pomylił i zle policzyl date transferu :(

Ja bym na tym etapie nie wyrokowała, bo przyrost jest dobry, a blastocyście z tą klasą mogła po prostu dłużej zająć implantacja. Moje przyrosty były takie po 120-140%, więc też w normie, ale nie pędziły jakoś bardzo, jak u niektórych, a obecnie jestem w 12+3tc. Sprawdź jeszcze kolejny przyrost. ☺️

reklama
U mnie blastocysta z 5. doby. Progesteron zaczęłam brać 05.06., transfer 10.06., czyli 5 pełnych dni brania progesteronu i w 6. dniu rano transfer.

Do góry