reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Proszę za mnie!

Miałam podchodzić w tym miesiącu do nowej procedury (3) jednak los zdecydował, że stał się cud.

Beta z poniedziałku (30 dc) jest równa 1489 a z dziś środa (32dc) 3620. Przyrost 143% co jest wow 😉

Jutro usg i sprawdzenie gdzie się ulokował pecherzyk.

Czasem natura z nami zagrywa przed poprzednia procedura też trafił się nam naturalsik ale zakończył się zabiegiem w 10 tygodniu jednak były słabe przyrosty nawet nie 30 %.

Boje się powtórki ale no cóż jutro się wyjaśni.
Aaaaa 🥹 niech bobasek się wgryza mocno 🤞piękne przyrosty, oby tym razem to było to 🤞

Biorę Estrofem, Encorton i Acard, jutro mam wizytę z USG i się okaże czy wszystko ok, i czy transfer może być 26 września :-).

A Ty jak się czujesz?
Kurczę tak coś czułam że zaraz będziecie transferować :D jak się czujesz na encortonie? Masz jakieś skutki uboczne?

Aaa dobrze, nareszcie czuję regularnie ruchy więc głowa trochę odpoczywa 🥹 pod kątem fizycznym nie będę narzekać bo wiem że większość niedogodności jest chwilowa. I czekałam na to tak długo, że jakoś tak łatwiej docenić mi każdą chwilę (i tą dobrą i mniej dobrą). :)

Kurczę tak coś czułam że zaraz będziecie transferować :D jak się czujesz na encortonie? Masz jakieś skutki uboczne?
Nie, w zasadzie mnie się być strasznego po Encortonie nie dzieje. Uważam na to co jem, bo cukier może wywalić w kosmos. No i imho pot bardzo śmierdzi 🥲. Nie wiem czy inne dziewczyny też tak mają ale ja wiem, że to Encorton, poprzednim razem też tak było.
Aaa dobrze, nareszcie czuję regularnie ruchy więc głowa trochę odpoczywa 🥹 pod kątem fizycznym nie będę narzekać bo wiem że większość niedogodności jest chwilowa. I czekałam na to tak długo, że jakoś tak łatwiej docenić mi każdą chwilę (i tą dobrą i mniej dobrą). :)
No pewnie że tak, chociaż pamiętaj, że narzekać też masz prawo 😘.
Z tymi ruchami to jest tak, że po porodzie było mi bardzo dziwnie, że mam taki pusty brzuch i nic się nie rusza 🤡...

@Pierwsze 🥰 zdecydowałaś co z tym zębem? Zapomniałam Ci odpisać od razu, że ja robiłam wszystkie zęby z trzy lata temu. Potem co roku regularnie kontrola, scaling i piaskowanie. I teraz między trzecim a czwartym transferem poszłam do nowego dentysty i zrobiłam zdjęcie panoramiczne i okazało się dokładnie to co u Ciebie - że mam lekki stan zapalny przez źle zrobioną kanalowke w 7mce. Ja zdecydowałam że ratuje zęba, robiłam przez to ponowne kanałowe za 4,5 koła u jakiegoś super hiper specjalisty, ale dzięki temu miałam tylko miesiąc odroczony transfer a nie więcej. Jeśli Ci zależy na zachowaniu zęba to jaknajszybciej zabierz się za ogarnięcie tego, bo to się robi na kilku wizytach i może wpłynąć u Was na rozpoczęcie stymulacji.
P.S - są w ogóle środki jeszcze w klinice? Wiesz może kiedy się będą przenosić do nowej lokalizacji?
No raczej będę leczyć kanałowo wizytę mam w przyszłym tygodniu.
Chyba że pani stomatolog jednak zdecyduje inaczej także wszystko się okaże na wizycie.
Jeśli chodzi o cenę to mi powiedziano koło 2 tysięcy także twoje 4,5 koła to sporo 🙉🙉
Jakbym nie zdążyła wyleczyć do końca tego zęba to jak myślisz mogłabym rozpocząć stymulacje i w trakcie stymulacji kończyć leczenie?? Ma to jakiś wpływ czy tylko przy transferze??🤔🤔🤔

Jeśli chodzi o klinike to w tamtym tygodniu byłam na wizycie także nic ani lekarz ani pani w recepcji nie mowila o braku środków. Nawet wizytę mam na refundację a jestem po zakończonej procedurze a przed rozpoczęcie drugiej . Narazie jeszcze są tam ale na dniach bodjazde z początkiem października maja się przenosić 😉
Ciekawe gdzie ta nowa miejscówka 🤣 ledwo co się nauczyłam na pamięć trasy tam że mogłabym sama jeździć tak teraz od nowa 🤣🤣🤣🤣 oby nie jakieś centrum bo ja z tych kierowców co tylko po wsi i prostych drogach bez tramwajów 🤣🤣🤣🤣

Wiesz może?🤔

A u ciebie jak? Jak sie czujesz ?

Nie, w zasadzie mnie się być strasznego po Encortonie nie dzieje. Uważam na to co jem, bo cukier może wywalić w kosmos. No i imho pot bardzo śmierdzi 🥲. Nie wiem czy inne dziewczyny też tak mają ale ja wiem, że to Encorton, poprzednim razem też tak było.

No pewnie że tak, chociaż pamiętaj, że narzekać też masz prawo 😘.
Z tymi ruchami to jest tak, że po porodzie było mi bardzo dziwnie, że mam taki pusty brzuch i nic się nie rusza 🤡...
O kurcze mi chyba nie śmierdział pot po encortonie 🥵 albo nie czułam 🤣

🫶 szczerze przed ciążą myślałam że się nie przyzwyczaję do tych ruchów, a jednak bardzo je teraz lubię :D

No raczej będę leczyć kanałowo wizytę mam w przyszłym tygodniu.
Chyba że pani stomatolog jednak zdecyduje inaczej także wszystko się okaże na wizycie.
Jeśli chodzi o cenę to mi powiedziano koło 2 tysięcy także twoje 4,5 koła to sporo 🙉🙉
Jakbym nie zdążyła wyleczyć do końca tego zęba to jak myślisz mogłabym rozpocząć stymulacje i w trakcie stymulacji kończyć leczenie?? Ma to jakiś wpływ czy tylko przy transferze??🤔🤔🤔

Jeśli chodzi o klinike to w tamtym tygodniu byłam na wizycie także nic ani lekarz ani pani w recepcji nie mowila o braku środków. Nawet wizytę mam na refundację a jestem po zakończonej procedurze a przed rozpoczęcie drugiej . Narazie jeszcze są tam ale na dniach bodjazde z początkiem października maja się przenosić 😉
Ciekawe gdzie ta nowa miejscówka 🤣 ledwo co się nauczyłam na pamięć trasy tam że mogłabym sama jeździć tak teraz od nowa 🤣🤣🤣🤣 oby nie jakieś centrum bo ja z tych kierowców co tylko po wsi i prostych drogach bez tramwajów 🤣🤣🤣🤣

Wiesz może?🤔

A u ciebie jak? Jak sie czujesz ?
Wiem ze zapłaciłam raczej więcej niż standardowo, ale w sumie wcisnęli mnie w ostatniej chwili i baaardzo profesjonalnie poprowadzili leczenie, wiec już te koszty jakoś przełknęłam :D

Kurcze dopytaj lekarza. Jak dla mnie wszystkie stany zapalne mogą mieć wpływ na organizm, więc lepiej się pozbyć przed stymulacją. No ale czasami trzeba zrobić rachunek zysków i strat i może jednak lekarz zadecyduje inaczej :)

Mieli się przeprowadzać gdzieś niedaleko ikei (bronowicka/balicka/armii krajowej). Ale ile w tym prawdy a ile plotek to nie wiem dokładnie :D szczególnie że o tej przeprowadzce to ja już rok temu słyszałam, że miała być „już za chwile” 🤣

Wiem ze zapłaciłam raczej więcej niż standardowo, ale w sumie wcisnęli mnie w ostatniej chwili i baaardzo profesjonalnie poprowadzili leczenie, wiec już te koszty jakoś przełknęłam :D

Kurcze dopytaj lekarza. Jak dla mnie wszystkie stany zapalne mogą mieć wpływ na organizm, więc lepiej się pozbyć przed stymulacją. No ale czasami trzeba zrobić rachunek zysków i strat i może jednak lekarz zadecyduje inaczej :)

Mieli się przeprowadzać gdzieś niedaleko ikei (bronowicka/balicka/armii krajowej). Ale ile w tym prawdy a ile plotek to nie wiem dokładnie :D szczególnie że o tej przeprowadzce to ja już rok temu słyszałam, że miała być „już za chwile” 🤣
Ja od dr słyszałam w maju, że może się jeszcze załapię na transfer w starym miejscu bo już zaraz się przenoszą. W październiku będę miała kolejny i wszystko wskazuje na to, że jednak znowu w starym miejscu 😜

reklama
Do góry