• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Miałam podobna sytuację jak czekałam na wynik Frax. Badanie było już dawno ale w Klinice zapomnieli wprowadzić do systemu 😅 a ile się naczekałam i nadenerwowałam czekając na wynik to moje 😛
ja podobnie, czekałam na wynik cytologi żeby mu mówić wizytę, zadzwoniłam w czwartek okolo 19 czy są wyniki Pani na infolinii powiedziała ze nie ma ze czeka sie 2 tygodnie... wchodze na moj potral w piątek rano i jakie było moje zdziwienie ze juz wyniki są. Okazało się ze były od rana w czwartek ale nikt ich nie wprowadzil, dopiero w piątek wprowadzili i mogłam się umawiać na wizytę

reklama
Mamy wynik kariotypu i CFTR partnera. Kariotyp prawidłowy, CFTR nie wykryło mutacji, natomiast jest polimorfizm 7T/9T (łagodny, wpływa na gęstość śluzu i może blokować nasieniowody). Czekamy na AZF.
Ciekawe czy w związku ze znalezieniem polimorfizmu klinika będzie ode mnie też wymagała CFTR 🫪
Napisałam już do prowadzącej żeby spojrzała na wynik.

Ile trwała wasza wizyta w klinice na pobraniu jajeczek? Ile wcześniej widzieliście kiedy będą pobrane?
Jak punkcja byla w srode to w pon bylam na monitoringu i wtedy ustalili mi punkcję. Ogólnie równe 36h przed punkcja musisz przyjąć zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków jak np ovitrelle wiec punkcja musi zostać ustalona min 36h przed zabiegiem

Jak punkcja byla w srode to w pon bylam na monitoringu i wtedy ustalili mi punkcję. Ogólnie równe 36h przed punkcja musisz przyjąć zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków jak np ovitrelle wiec punkcja musi zostać ustalona min 36h przed zabiegiem
I ile czasu spędziłaś w klinice w dniu punkcji? Czytam w necie ale tam piszą nawet że to cały dzień praktycznie...
Ok, Boże to 36 godzin to będzie wyzwanie...w sensie żeby tak równo się wstrzelić

Jestem już po konsultacji telefonicznej, prowadząca powiedziała, że partner niezbędną przed mrożeniem nasienia wirusologię będzie mógł wykonać bezpłatnie. Nie wspomniała nic o moim CFTR. Natomiast partner najwcześniej kiedy będzie mógł iść na badania krwi to piątek. Jeszcze musimy się wcisnąć na mrożenie w tygodniu przed świętami. I niestety prawdopodobnie nie zacznę stymulacji w następnym cyklu czyli tego 13 kwietnia (zapewne chodzi o moje brakujące badania). Powiedziała że jak już będzie nasienie zamrożone, to mam jej napisać, to weźmie nas na wizytę poza grafikiem. Tylko nie wiem czy to już zrobi jakaś ogromną różnice. Mogłabym mieć taki cykl jak teraz miałam, czyli 30 dni. Ale jak nie będzie to trudno, najwyżej stymulacja wypadnie na maj 🙈

Jestem już po konsultacji telefonicznej, prowadząca powiedziała, że partner niezbędną przed mrożeniem nasienia wirusologię będzie mógł wykonać bezpłatnie. Nie wspomniała nic o moim CFTR. Natomiast partner najwcześniej kiedy będzie mógł iść na badania krwi to piątek. Jeszcze musimy się wcisnąć na mrożenie w tygodniu przed świętami. I niestety prawdopodobnie nie zacznę stymulacji w następnym cyklu czyli tego 13 kwietnia (zapewne chodzi o moje brakujące badania). Powiedziała że jak już będzie nasienie zamrożone, to mam jej napisać, to weźmie nas na wizytę poza grafikiem. Tylko nie wiem czy to już zrobi jakaś ogromną różnice. Mogłabym mieć taki cykl jak teraz miałam, czyli 30 dni. Ale jak nie będzie to trudno, najwyżej stymulacja wypadnie na maj 🙈

Co się odwlecze to nie uciecze 😃
Też zaczynałam stymulację w maju 🥹🤞🏻🍀

reklama
Co się odwlecze to nie uciecze 😃
Też zaczynałam stymulację w maju 🥹🤞🏻🍀
Ale i tak trzymaj ciotka kciuki żeby się udało wcześniej! Może jak 3 kwietnia uda się zamrozić nasienie (co jest wymogiem do naszej kwalifikacji) to wtedy prowadząca wciśnie nas na wizytę 7 kwietnia 🫶🏻 Teraz cykl mógłby się wydłużyć do 30 dni jak ostatni 😂 Może byśmy zdążyły wszystkie moje badania zrobić. Cytologię mam, mam nadzieję, że na resztę niezbędnych wyników aż tak długo się nie czeka 🙈

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry