• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Nie mam wyznaczonej wizyty, dzisiejsza beta była pierwszą dla kliniki i dopiero teraz napisałam do prowadzącej. Beta do powtórzenia we wtorek i jeszcze czekam na poziom progesteronu z dzisiaj.
Wczorajszy test 9 DPT nie wyszedł ciemniejszy i już mnie to zaniepokoiło.Zobacz załącznik 1741346
To jeśli klinika dziś prosiła o betę to bym ją traktowała jako startową i od niej patrzyła na przyrosty. Myślę że z jakiegoś powodu mówią żeby robić w danym terminie... A na paski nie patrz, może ten ma trochę inny kolor, jest z innej serii a może te kilkudniowe obsikane już przekłamują kolor?... Nosek w górę, jeszcze nic nie jest przesadzone 🤞🤞🤞🧚

reklama
To jeśli klinika dziś prosiła o betę to bym ją traktowała jako startową i od niej patrzyła na przyrosty. Myślę że z jakiegoś powodu mówią żeby robić w danym terminie... A na paski nie patrz, może ten ma trochę inny kolor, jest z innej serii a może te kilkudniowe obsikane już przekłamują kolor?... Nosek w górę, jeszcze nic nie jest przesadzone 🤞🤞🤞🧚
Nie, to tak nie wygląda, biologicznie to nic nie zmienia czy klinika zaczęła teraz, czy ja sama wcześniej, a skoro robiłam bety wcześniej, to już wiadomo że dzisiejszy przyrost jest do d...
Pełno historii na forum, gdzie taki przyrost oznacza po prostu ciążę biochemiczną i nie ma co tu owijać w bawełnę. Prowadząca też nie pogratulowała, a się zmartwiła.

No ale nie można jej traktować jako startowej, bo to jest myślenie życzeniowe. Przyrost jest zły. I zaklinanie rzeczywistości nic tu nie da.

Nie, to tak nie wygląda, biologicznie to nic nie zmienia czy klinika zaczęła teraz, czy ja sama wcześniej, a skoro robiłam bety wcześniej, to już wiadomo że dzisiejszy przyrost jest do d...
Pełno historii na forum, gdzie taki przyrost oznacza po prostu ciążę biochemiczną i nie ma co tu owijać w bawełnę. Prowadząca też nie pogratulowała, a się zmartwiła.
Bardzo mi przykro;(

Rozumiem, przykro mi. Mimo wszystko może warto powtórzyć we wtorek skoro tak zalecili...

Zastanawia mnie to tylko w takim razie dlaczego kliniki chcą betę z 10 dnia a nie z 6 czy 8?
wtedy masz już z reguły wartość nie pozostawiającą wątpliwości. 6dpt może być za wcześnie, żeby powiedzieć coś konkretnego (może być po prostu za wcześnie). A swoją drogą są kliniki, które chcą wcześniej, słyszałam i o 6 i 8dpt. Ode mnie chcieli 9dpt.

reklama
wtedy masz już z reguły wartość nie pozostawiającą wątpliwości. 6dpt może być za wcześnie, żeby powiedzieć coś konkretnego (może być po prostu za wcześnie). A swoją drogą są kliniki, które chcą wcześniej, słyszałam i o 6 i 8dpt. Ode mnie chcieli 9dpt.
I właśnie trochę i to mi chodzi. Gdyby którąkolwiek z nas miałaby zalecenie na 10 dzien i zrobiłaby 10 dnia to nawet by nie wiedziała jaka była beta wcześniej i jak wyglądały przyrosty. Więc z mojej perspektywy mocno wierzę w betę wtorkową i dała sobie szansę...
Życie naprawdę czasem potrafi zaskakiwać...sama pamiętam jak płakałam nad białymi testami które powinny już coś pokazywać a nie pokazywały a co z krwi to z krwi.
@mariposa_ przytulam cię i trzymam kciuki za wtorek jednak...kto wie. 🤞

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry