reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

in vitro z komórką dawczyni

Ale to jest odwrotnie. Zawsze były mrożone a teraz są swieżaki. I dylemat dot. tego ile ich zapładniać. 6 czy więcej. Uwielbiam twój optymizm Melapola👍
Choć powiem Ci że super się czuję na tej diecie bezglutenowej zleconej przez dra TŻ. Matka mi tylko słodzi że wyglądam jak strach na wróble, bo schudłam od razu 3 kg
To nie optymizm tylko wiedza :) wiem ze sie uda. Ja chyba nie do końca załapałam ze masz gwarantowane 6, rozumiem ze pierwszy transfer swiezaka a potem mrozone tak? To faktycznie od jednej dawczyni wiecej bym nie brala. A beda badane genetycznie?

reklama
To nie optymizm tylko wiedza :) wiem ze sie uda. Ja chyba nie do końca załapałam ze masz gwarantowane 6, rozumiem ze pierwszy transfer swiezaka a potem mrozone tak? To faktycznie od jednej dawczyni wiecej bym nie brala. A beda badane genetycznie?
Będą genetyczne jak mnie wcześniej coś nie trafi. W tym poznańskim bocianie jest taki bajzel że ręce opadają. Pani najpierw umawia termin za 7 dni na pobranie nasienia a potem się budzi ze chce wyniki na chlamydie trachomatis od partnera, której nikt nigdy nie zlecił. Więc nie wiem jak to się skończy. Jutro poproszę partnera żeby do niej zadzwonił bo jak ja bym to zrobiła to by nie było co zbierać. Uff

Będą genetyczne jak mnie wcześniej coś nie trafi. W tym poznańskim bocianie jest taki bajzel że ręce opadają. Pani najpierw umawia termin za 7 dni na pobranie nasienia a potem się budzi ze chce wyniki na chlamydie trachomatis od partnera, której nikt nigdy nie zlecił. Więc nie wiem jak to się skończy. Jutro poproszę partnera żeby do niej zadzwonił bo jak ja bym to zrobiła to by nie było co zbierać. Uff
To niech Cie nie trafia :) tylko zrob genetyczne, zwieksz szanse!
Moja Diablica dziś zaczęła terapię neurologopedyczną, szukam jeszcze specjalisty integracji sensorycznej…
Małe dzieci, mały kłopot…

To niech Cie nie trafia :) tylko zrob genetyczne, zwieksz szanse!
Moja Diablica dziś zaczęła terapię neurologopedyczną, szukam jeszcze specjalisty integracji sensorycznej…
Małe dzieci, mały kłopot…
😀👍 No tak ale w tej sytuacji ta dawczyni już odpada. Nie da się zrobić już tego badania do 30.06. A jak się zorientowałaś że A ma niedosłuch? Te badania w szpitalu za niemowlaka nie są dość czułe? Fajnie że Ty tak wszystko ogarniasz.

Dziewczyny, zadzwonili z bociana że mają dawczynie. Nie wiem czy wziąć wszystkie komórki dawczyni i dopłacić 5 tys czy sobie darować ( w standardzie jest 6) Po kilkunastu transferach w których beta nawet nie drgnęła- nie mam siły na kolejnych kilka transferów. Albo się coś zadzieje na tych swiezakach albo nie… co byście zrobiły?
Wzięłabym wszystkie
Ja przy pierwszej dawczyni z 11 komórek miałam 1 zarodek

@WinWin co tam u Was ? 🙂

My od środy jesteśmy razem z Jasiem co prawda w szpitalu ale razem
Teraz na oddziale chirurgi aby się rozkarmiac
W czwartek ściągnęli sondę zaczął ładnie jeść
Doszło do 40 ml na jedno karmienie
Gdzie na intensywnej zjadał 10..15 że dwa razy 20 ml więc był progres
Był bo w sobotę przyszedł jakiś lekarz który kazał karmić dziecko co 2h!!! A karmienie mieliśmy co 3
I tym sposobem
Nie zjadał, dużo spał nie mogłam go dobudzić
I w niedzielę od południa … saturacja zaczęła mocno spadać i finalnie zabrali go na intensywną terapię .. z której dzisiaj wraca spowrotem na oddział (ze mną )
@Melapola teraz jak wrócę na oddział a lekarze będą się upierać z karmieniem co 2h
Mogę się nie zgodzić ??
Bo mam wrażenie że zrobiłam krok naprzód z tym karmieniem
A po sobocie 2 kroki wstecz

Dasha - ja sie zorientowalam, ze Ania majac 22 mies nie wykonuje zadnych polecen, niespecjalnie reaguje jak ją wołam. Wiedzialam, że słyszy, bo reagowala np na piszczący piekarnik, ale słyszeć a słuchać to co innego. Zaczełam drążyć i wyszlo w badaniach.
Kasialucky - oczywiscie mozesz się nie zgodzić, ale najpierw porozmawiaj o swoich wątpliwościach, dziecko generalnie się karmi na żądanie. Jaś musi nadrobić zaległości. Ty jesteś Mamą i za chwileczkę będziesz juz sama czuć kiedy dać mu jesc. Ania jako 35tyg maluch zjadala na jeden posilek ok 40 ml i domagala sie co 3-4h.

reklama
Dasha - ja sie zorientowalam, ze Ania majac 22 mies nie wykonuje zadnych polecen, niespecjalnie reaguje jak ją wołam. Wiedzialam, że słyszy, bo reagowala np na piszczący piekarnik, ale słyszeć a słuchać to co innego. Zaczełam drążyć i wyszlo w badaniach.
Kasialucky - oczywiscie mozesz się nie zgodzić, ale najpierw porozmawiaj o swoich wątpliwościach, dziecko generalnie się karmi na żądanie. Jaś musi nadrobić zaległości. Ty jesteś Mamą i za chwileczkę będziesz juz sama czuć kiedy dać mu jesc. Ania jako 35tyg maluch zjadala na jeden posilek ok 40 ml i domagala sie co 3-4h.
No właśnie … a mój dopiero by sie urodził ..
I też wydaje mi się że te 40 to idealnie
Właśnie dowiedziałam sie
Że jednak jutro wraca na oddział
Pani doktor chce go jeszcze tą dobę obserwować

Do góry