reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

in vitro z komórką dawczyni

@Melapola może Ty mi podpowiesz jakie mleko polecają pediatrzy przy zaparciach u takich maluchów? Bo u nas to jest problemem a nie przekarmienie, jak mała zrobiła kupę wczoraj rano tak do tej pory nic a widać że by chciała i strasznie się męczy i napina nawet w trakcie jedzenia.
Przepajanie i espumisan nic nie pomagają. Zmieniamy teraz od wczoraj mleko na bebilon comfort Ale nie wiem czy to dobry wybór

reklama
@Melapola może Ty mi podpowiesz jakie mleko polecają pediatrzy przy zaparciach u takich maluchów? Bo u nas to jest problemem a nie przekarmienie, jak mała zrobiła kupę wczoraj rano tak do tej pory nic a widać że by chciała i strasznie się męczy i napina nawet w trakcie jedzenia.
Przepajanie i espumisan nic nie pomagają. Zmieniamy teraz od wczoraj mleko na bebilon comfort Ale nie wiem czy to dobry wybór
Oj przerabialam temat. Dokupiłam z Nestle błonnik do mleka w saszetkach dla takich maluchow. Ale wtedy niezbyt pomoglo. U nas pomogla zmiana mleka na Nutramigen - hydrolizowane. Jest dostępne normalnie a na recepte taniej. Bo czasem tak jak u nas zaparcie to jedyny objaw alergii na bialko mleka krowiego i wtedy hydrolizowane lepiej przyswajaja. U nas potem nawet szlo Neocate - mieszanka aminokwasow. Ale stolec juz byl na Nutramigenie i to pierwszego dnia po zmianie. Oczywiscie wczesniej probowalam espumisan, bebilon comfort, capri care i sto innych…

Oj przerabialam temat. Dokupiłam z Nestle błonnik do mleka w saszetkach dla takich maluchow. Ale wtedy niezbyt pomoglo. U nas pomogla zmiana mleka na Nutramigen - hydrolizowane. Jest dostępne normalnie a na recepte taniej. Bo czasem tak jak u nas zaparcie to jedyny objaw alergii na bialko mleka krowiego i wtedy hydrolizowane lepiej przyswajaja. U nas potem nawet szlo Neocate - mieszanka aminokwasow. Ale stolec juz byl na Nutramigenie i to pierwszego dnia po zmianie. Oczywiscie wczesniej probowalam espumisan, bebilon comfort, capri care i sto innych…
I od początku miała zaparcia? Bo u nas zaczęły się jak miała dwa tygodnie

Po wynikach z krwi moja pappa się polepszyła! Choroby genetyczne 1:20 000! A najwyższe ryzyko to rzucawka przed 37tc 1:106. Dr napisała że na razie bez acardu. Ogólnie z krwi wyszło lepiej niż z usg. Tam miałam gorsze przepływy. Mam nadzieje ze dr wie co robi! 😀

Nie wiem za bardzo jak to działa ale czy te zarodki są że tak powiem "robione" na zamówienie z dwójki wybranych dawców? Jak to się dzieje, że oni mają zarodki wolne do adopcji skoro w Czechach nie można sobie przekazywać zarodków do adopcji między parami?
A w Polsce to jak to jest? Te zarodki co są do adopcji to są jakiejś konkretnie leczącej się pary, która już nie chciała/mogła ich odebrać czy to są zarodki jakby od dawców?
Ja podchodząc do AZ w Czechach - dostałam info że mają tylkonjeden zarodek ale gdybym była zainteresowana aby jednak dziecko miało rodzeństwo mogą zapytać dawczynie o dodatkowa stymulację .. bo nasienie mają w banku
I mogłam wybrać przebadany genetycznie co kosztowało 2760€ albo nieprzebadany chyba jakoś za polowe ceny.
Cena zawierała też transfer

Witam!
Czy jest tu ktoś, kto robi ivf w Poznaniu? Myślę o programie rządowym z KD. Chciałabym zasięgnąć opinii jaką klinikę wybrać i jakiego lekarza.
Ja jestem z Poznania. Prostych odpowiedzi na to pytanie nie ma. Trochę jak z autem. Każdy ma inne potrzeby. Możesz napisać w prywatnej wiadomości.

reklama
Kaja i jak karmieniem? Mleko dobrane?
WinWin wyniki super, widac juz brzuch?
Kupiliśmy bebilon comfort, jest lepiej bo nie płacze, ale to dopiero trzy dni go pije
A dzisiaj odkryłam że przy suszarce do włosów uspokaja się 😁
@WinWin jak mogę ci podpowiedzieć to rób sobie brzuszkowe zdjęcia, ja robiłam od 8tc co dwa tygodnie i nawet udało mi się w tych samych ubraniach robić przez całą ciążę

Do góry