reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

in vitro z komórką dawczyni

reklama
dziewczyny czy któras z Was jest lub byla w Invicta w Warszawie lub Invimed Mokotow w programie rzadowym z refundacja? jesli tak to moge zadac kilka pytan priv?

Dziewczyny, ginekolog zapisał mi levoxe na zapalenie endometrium ( bo na doksycyline jestem uczulona). Ale te nawracające zapalenia pęcherza są spowodowane bakterią escherichia coli ( i ta bakteria jest też w macicy). Ona nie jest wrażliwa na przepisany lek. W zasadzie jest wrażliwa tylko na cefuroksym np. Zinat. Boję się że ten antybiotyk nie jest dobrze dopasowany. Dopiero skończyło się to krwawienie po CB . Mam jakąś gonitwę myśli. Kompletnie nie wiem co zrobić…

Dziewczyny, ginekolog zapisał mi levoxe na zapalenie endometrium ( bo na doksycyline jestem uczulona). Ale te nawracające zapalenia pęcherza są spowodowane bakterią escherichia coli ( i ta bakteria jest też w macicy). Ona nie jest wrażliwa na przepisany lek. W zasadzie jest wrażliwa tylko na cefuroksym np. Zinat. Boję się że ten antybiotyk nie jest dobrze dopasowany. Dopiero skończyło się to krwawienie po CB . Mam jakąś gonitwę myśli. Kompletnie nie wiem co zrobić…
Miałaś robiony antybiogram posiewu z moczu i z macicy?

Miałaś robiony antybiogram posiewu z moczu i z macicy?
z moczu będzie w pon. W badaniach z macicy chyba jest błąd. Bo jest antybiogram ale do urepplazmy a wcześniej w tabelce napisane że jej nie ma. I przy tym niby antybiogramie jest n/d. Nie ma antybiogramu do escherichii

Załączniki

• 44fc2fa0-c2d1-42c3-8a45-aa67d289ae74.jpeg
    44fc2fa0-c2d1-42c3-8a45-aa67d289ae74.jpeg
    39,6 KB · Wyświetleń: 12
  • cd685939-aa1f-450c-9916-94cf2768ddbd.jpeg
    cd685939-aa1f-450c-9916-94cf2768ddbd.jpeg
    32 KB · Wyświetleń: 11
Aaa teraz pamiętam co za antybiotyk brałam oprócz doksycykliny. Właśnie Zinat.

reklama
Do góry