reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Intymne rozmowy listopadówek.

andrzelika nie ucinaj, może jeszcze się przydadzą :-D
anna szkoda, że u nas tak nie jest, ja często spotykam się z głupimi komentarzami i pogardliwymi spojrzeniami :crazy: ale mam to w du.ie :-p
A ja czekam na zakończenie @ i może podziałamy, bo jak non stop byłam umęczona to nie mam ochoty, no i bałam się zajść w ciążę, ale teraz jak mam wkładkę możemy poszaleć ;-)

reklama
Ja też chcę poczekać i to nawet kilka lat :-D ale kto wie może mi się odmieni jak wrócę do pracy, bo dziś wpadłam po papiery z ubezpieczenia i ostro niezdrowa atmosfera :-(pożyjemy zobaczymy.

moja szwagierka po porodzie wróciła do pracy po 3 miesiącach i miesiąc pracowała i okazało się,że znów jest w ciąży poszła do szefa już z oświadczeniem to był w szoku, musiała iść na chorobowe, bo by nie wyrobiła tu w ciąży w domu drugi bąbel. I już nie chodzi do pracy siedzi w domu z dziećmi na wychowawczym póki jeden z nich do przedszkola nie pójdzie.

andzelika: to chyba nie tylko szef był w szoku ;-) pewnie cała rodzina :)
Ja coraz częściej myślę o drugiej dzidzi - ale staram się odsuwać te myśli bo boję się że się długo nie uda. Póki co biorę to co jest. Martwić się będę dopiero kiedy świadomie zaczniemy kolejne starania:tak:

no nie tylko szef ona sama , bo krwawiła po porodzie przez te 3 mięsiące w dzień w dzień praktycznie a zaszła w ciąże, mówi, że jak wróciła od gina i się dowiedziała, że na pewno jest w ciąży to do męża cały tydzień się nie odzywała.

andrzelika a to co ona nie wiedziała skąd się dzieci biorą???Przecież wiadomo że przy karmieniu można zajść i jak się jest w ciąży to też krwawić można...

Katerinaka ja na razie się luzuję z tym czy będę mogła zajść czy nie (lekarka coś przebąkiwała że może trzeba będzie dłużej się strać więc się nastawiłam na pół roku lub dłużej).Tymka planowaliśmy ale nie myślałam że tak szybko się uda i jak okres się spóźniał to nawet nie pomyślałam że mogę być w ciąży.Zadzwoniłam do mojej koleżanki i jej powiedziałam że wynik testu pozytywny a ona zdziwiona bo tydzień wcześniej jej się żaliłam że nawet nie wiem kiedy dni płodne mam bo cykle takie nieregularne...
dlatego starania o drugie zacznę tak jak przy Tymciu-pół roku wcześniej niż bym chciała;))) bo jak się chce to często wcale nie jest prosto zajść w ciąże..

anna-po prostu wypadek przy pracy :-D jak z jednym tak z drugim żadne nie było planowane, ale już ma nauczkę ;p teraz już wie,że nie warto polegać na stosunku przerywanym... przyznam, że ja jak nie planowałam ciąży to też uprawialiśmy seks bez niczego, ale ja zaczełam uprawiać seks dopiero z mężem po ślubie także nie miałam okazaji nic wcześniej stosować i tak od 3 lat małżeństwa tylko uważaliśmy, ale po 3 miechach chcieliśmy mieć dzidzie odrazu nie zaszłam tylko po 2 miechach, ale poroniłam trzy razy i w 4 zaszłam dopiero i donosiłam i przez cały okres małżeństwa nie zaszłam w ciąże, gdy nie była planowana, ja miałam tylko planowane ciąże, ale niestety nie mogłam donosić, a po poronieniu też nie można za szybko zachodzić także uważaliśmy, ale nam akurat się udało, teraz to się boję jak już mam małego zajść, bo nie chcę jedno po drugim dlatego chcę wkładkę założyć, ale na kase czekam póki co gumki były no i zdarzyło się właśnie stosunek przerywany dlatego trochę czasem mam stresa, czy w ciąży nie jestem jeszcze ten dzisiejszy sen ehh i jak najszybciej chcę założyć sobie wkładkę, bo następne dziecko planuje co najmiej za dwa lata. Człowiek właśnie przez głupote może wpaść, bo stosunek przerywany jak i karmienie piersią to nie żadna metoda antykoncepcyjna nigdy pewnośći nie masz.

reklama
nimfii- ja oglądam te licealne ciąże i nastoletnie matki to tam tak przeważnie wpadają... a człowiek sam starszy i czasem głupi nie raz się teraz zdarzyło jak gumek zabrakło :-D mówie muszę to wkładkę założyć, a jeszcze po tym śnie o ciąży z trojaczkami nie mogę dojść do siebie to było tak realistyczne i przerażające hehe

Do góry