reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

reklama
ja się w ogóle Wam nie przyznam ile razy myję podłogi;-) , jako wskazówkę podam tylko, że właściwa jednostka czasowa jaką można u mnie zastosować to miesiąc;-) :-D :-D :-D ... lub kwartał :-D :-D :-D

Osinko - może my mamy nianie bliźniaczki!!! - bo z mojej też niezła fleja, ale specjalizuje się w niedomytych naczyniach brrrr i plamach na obrusie - ale tylko jak jest świeżo wyprany i wyprasowany

Kasianka - a jaki masz fotelik rowerowy ? - bo my właśnie chcemy kupić i już się nie mogę doczekać wycieczek rowerowych - super, że Idze się podobało

Karolka - My tak jak Mokkate olewamy gwarancję i dziurawe dętki naprawiamy w rowerowym - koszt około 10 zł, a nawet wymienialiśmy już całe opony! - na myśl o czekaniu na sprawny wózek i siedzeniu w domu z tego powodu szlag by mnie trafił

Koga, moja jeszcze rozwala ciuszki w komodzie i potrafi zasyfić 3-4 pieluchy tetrowe wycierając nimi buźkę Agatki w trakcie jedzenia - kupuję takie duże waciki, proszę ją by je nawilżała wodą i tym przecierała buzię Agacie, ale gdzie tam...:no:

szkoda słów! :) marzę już o przedszkolu dla mojej córki, mam nadzieję, że będzie lepiej;-)

No to ja się przyznam, że mi niania zdjęła z głowy mycie podłóg, prasowanie i ogólne porządki.
Jak czytam o Waszych nianiach to jestem w szoku, ja muszę naszą stopować, bo się kobieta zamęczy. Jeżeli wracam do domu wcześniej, to ona nie chce iść do domu, bo twierdzi, że płace jej za 8h. Dzisiaj ma ambitny plan umycia okien. Wszystko robi gdy Maja śpi. Jak Maj nie śpi przeważnie spędzają czas na spacerach.
w czasie gdy Maja chodziła na czworakach niania po mieszkaniu latała na 4 w moich nakolannikach :)

Asioczek-rewelacja!!!!

moja jak tylko wrócę chwilę wcześniej od razu drze do domu:baffled:
kiedyś 2 tyg. non stop wracałam po 15 (czyli 8 godzin pracy niani) to darła się o podwyżkę, bo siedzi 8 godz., zaczeła doliczać czas dojazdu do mnie do domu - 7minut z centrum autobusem, ale zastopowałam ją, że odliczę jej w takim razie wyjścia na zakupy, gdy przyjeżdżam do domu o 11-12 i za sjesty kawowo-papierosowe na balkonie:wściekła/y:

wow osinka, ale cie dziewczyny storpedowaly za te podlogi :-) :-D ale nie ma co i tak barzdo pracowita jestes :tak:
ja najczesciej prasuje o 7 rano bo wtedy bartek grzecznie bawi sie w swoim lozeczku, w ciagu dnia juz moge o takim komforcie zapomniec ;-) poza tym gotowanie najczesciej w towarzystwie bartka, zaraz po spacerku i to na szybkiego (zanim dziecko sie nie znudzi siedzeniem w kuchni) :-)

asioczek-no to masz chyb nianię-skarb!!! :tak:

asioczek - to naprawdę masz świetną nianię !!! mojemu kuzynowi też się taka trafiła

a moja to raczej leniwe babsko, no i stara też jest to jej się nie chce - ja w sumie aż tak nie potrzebuję żeby po nas sprzątała ale drażni mnie jej podejście, bo każda zmiana i w ogóle wszystko to dla niej kłopot i ciągle narzeka: choinka - bo będą igły lecieć i będzie musiała uważać na Maksa, wózek w skrytce koło domu - bo będzie go musiała wyciągać, jak miała tydzień wolnego - nic nie wypoczęła bo u siebie w domu musiała robić, po weekenndzie - zmęczona bo znowu coś tam, mleko musiała sięgnąć z górnej półki bo się skończyło i dramat, termos stał na innym blacie w kuchni - cały dzień go szukała i nie znalazła i też dramat - NIE ZNOSZĘ TAKICH LUDZI !!!!!!!

no i cały czas opowiada jak wszystko strasznie drożeje i za co musi płacić i jak u innych ludzi to złote kolczyki na prezenty dostawała i pieniądze i w ogóle to zawsze ją traktowano jak członka rodziny i na wszystkie imprezy rodzinne zapraszano ( a w domyśle: a Wy nic!!!)

a jak już coś zrobi to zaraz o tym gada np: !!!! że poduszki poukładała !!! (mamy 4 poduszki walające się po kanapie!!!!:szok: )

Osinko - to zdecydowanie bliźniaczki - moja po 8 miesiącach powoli przestaje robić bałagan w szufladach po moich wielokrotnych napomnieniach !!!

Asioczku- a nie chciałaby Twoja niania na dwa etaty od września???;-) :-D
Tylko nie wiem czy zdąży od Ciebie do mnie obrócić w ciągu doby..:-p ;-) :-D Choć gdyby tak odrzutowiec....:-D

reklama
osinka ja wiem ze ty lubisz taka pracowita byc:tak:dobra zoneczka z ciebie:tak:;-)a nie mozesz nianki zmienic?bo bez jaj

ja tez raczej sie nie przyznam jak czesto podlogi zmywam-a prasowanie???nie prasuje:-pco najwyzej jak z szafy wyciagne i w oplakanym stanie to wtedy zabieram sie za zelazko

Do góry