reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

Piotruś budzi się tylko raz w nocy na cyca. śpi od mniej więcej 20:00 do 6-6:30. za to w dzień w ogóle spać nie chce :no: czasami zrobi sobie drzemkę po mleczku ok 10:30, tak ze 30 minut, ale to wsio. bywa, że i tej drzemki nie ma. czasami zaśnie na spacerku, a czasami nie. jak dla mnie to on mało sypia, ale po prawdzie to on tak ma od małego/

reklama
"żelazny" Piotruś rośnie, ja tam nie wiem jak tak bez snu można cały dzień obchodzić:-D

mada i jak u Ami, poprawiło się?
ja to już nie pamiętam, że kiedyś w nocy do dziecka wstawałam, jednak sztuczne mleko bardziej sycące, ok. 20 Alka flachę (prawie 300ml) wypije i śpi co najmniej do 7, ale za to w ciągu dnia moje dziecko już tylko raz potrzebuje spać, tyle, że prześpi 3 godziny:-D

wiecie co cos mojej małej sie popaprało, zaczelismy ja uczyć ze w nocy sie nie je(zjada 200ml kaszki przed spaniem więc powinno do rana jej wystarczyc)więc ostatnio jak się przebudzała to K. brał na ręce usypiał i odkładał do łóżeczka, od czterech nocy to nie działa, on ją bierze na ręce a ona wyje jakby ja ze skóry obdzierali:baffled: i tak potrafi aż ja w końcu nie wejdę , jak mnie tylko poczuje to rączki wyciaga i po sekundzie u mnie na rękach jest spokój:confused:jest to słodkie choć kłopotliwe, wczoraj zrobiłam próbę z mamą bo u niej wczesniej na rękach potrafiła sie ululac i też nic nie wyszło, oj czuje że bedzie cieżko a z małej robi się mamusiny cycek...

Sarze sie tez cos poprzestawialo. Zasypia o 20:00-20:30, budzi sie ok. 2:00-3:00 na butle i zasypia, no i spi do 8:00! Juz tak jest od jakiegos tygodnia...A bylo tak pieknie...:-)

Alka dalej nocki pięknie przesypia, a w dzień tak się potrafi wykończyć bieganiem po chałupie i podwórku, że jednak znajduje czas na drugą drzemkę;-)

Nasza gwiazda spi juz sama w pokoju:tak: całą noc jedynie przez sen daje jej jesc koło 23 i 5 nad ranem i spi od 20 do 7 wiec jest ok:-) a w dzien ma koło 10 jedna drzemke krotką i popołudniu spi koło1,5 h do 2 h:-)

No, moje dziecko raczkuje, ale za to sie zepsulo z raczkowaniem razem - ma juz tylko dwie drzemki w ciagu dnia, a nie trzy, a mi bylo tak dobrze... Teraz spi tylko kolo 3 godzin, moze 3,5, a zazwyczaj spala kolo 5... No coz, to nie moglo trwac wiecznie :-D No i zasypianie przy popoludniowej to po prostu tragedia - drze sie wnieboglosy, a jest tak zmeczona, ze nie jest w stanie nawet sie usmiechnac, oczy czerwone, glowa jej leci, ale spac nie bedzie, lepiej sie drzec... I ani wozek, ani lozeczko, nic, tylko mamusia w lozku, przytulic, poglaskac, a i to z wielkim bolem zasypia...
A jesli chodzi o nocki, to rytual - butla ok. 20, potem 23, potem kolo 2 i do rana spokoj. Budzi sie kolo 6-7, ale je dopiero kolo 8-9, wczesniej nie chce. zjada gdzies po 150 - 200 ml, w zaleznosci od dnia.

Karoo 3 godziny w ciągu dnia:szok::szok::szok::szok:moja nigdy tyle nie spała, teraz jak śpi godzine to jest nie lada sukces:wściekła/y: z tym ze ok 10 drzemie z 30 minut aby mama mogła dospać:baffled:
co do usypiania to moja tylko przy cycku, ja nie wiem kiedy jej się to znudzi i zadne próby usypiania samodzielnego nie daja efektu, potrafi sie tak od płaczu zanosić ze traci oddech:no:

3 drzemki w ciągu dnia?? wow :tak: Piotruś nawet jak był młodszy to tyle nie spał. teraz ma czasami jedną drzemkę, z 30 minut... na spacerze nie chce spać zbój...
on w ogóle mało śpiący jest :baffled: żelazne zdrowie trzeba mieć do niego ;-)

reklama
po długiej przerwie znowu chciałam spróbowac czy mała usnie sama... za późno... ja byłam w kuchni a ta sie darła z łóżeczka, tylko ze teraz to juz wstaje i drze się na stojaco więc raczej marne szanse na to że uśnie ze zmeczenia:no:no chyba że się nauczy spac na stojąco;-)

Do góry