reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

REDAKTORKA fajny pomysł z tym misiem i koszulą:-) No, ale jakiś mały sukces jest bo choc do 23 ale to już zawsze coś.

MADA moim zdaniem to cięzka sprawa oduczyc maluszka spania przy cycu bo im zazwyczaj przy nim jest najmilej i czują sie super bezpieczne....

SANDRA to nocka była w końcu spokojna i kobietki dobrze wyspane

reklama
A u nas dzis było kiepsko. Mała poszła spac jak zwykle 19,30 ale po dwóch godz. sie obudziła i nie chciał spac. Pobawiła sie a jak ja usypiałam to spałay tyle że nie dała sie położyc. Nie wiem do której mąz z nią siedział bo ja po 23iej padłam. No i co zauważyłam to mała wypuszczała co jakis czas gazy.....niewiem od czego to może byc???

a ja muszę sie pochwalić, że od kilku dni jula dość ładnie sypia w nocy:tak::tak: teraz mamy jż tylko 1-2 pobudki:-):-) oby tak dalej

wspólczuję wszystkim wstającym w nocy. ewka juz od jakiegoś czasu (odpukać) śpi od 20 do 8 rano. w dzień dwie drzemki o 11 i o 15

No, o dzisiejszej nocce to ja sie nie bede wypowiadac - pobudki co 15-20 minut byly, przez kaszel i kichanie :-( Oczywiscie mala cala noc z nami, bo jak polozylam ja do lozeczka to nie moglam spac i kazde poruszenie jej powodowalo, ze sie zrywalam. Wiec kolo 23 juz byla z nami i spala do rana... Dobrze, ze chociaz ona...

taaaa zgodnie z tematem wątku.... moje dziecię postanowiło spać raz dziennie, do południa, a po południu jest bardzo zmęczona a spać nie chce, teraz, to tak raz na trzy dni uda mi się ją uśpić drugi raz:szok:

u nas ze spaniem troszke gorzej było otatnio bo się katarek przyplątał ale teraz zakrapiamy nosek i śpi ładnie w nocy :tak: a w dzień to dziś np spał rano godzinke i popołudniu dwie godzinki.... hihih zobaczymy bo bedzie w nocy:szok:

reklama
Ja to sie juz przyzwyczailam do mysli, ze wyspie sie jak moje dziecko pojedzie na kolonie ( choc i wtedy bede pewnie cale 24h myslala czy wszystk jest ok .... hehe )

Ja nie moge narzekac na Malego. Zdarzaly sie noce, ze sie budzil z placzem przez kolki, baki. Ale zebysmy jakos z tego powodu specjalnie cierpieli to nie. Powodem jest zapewne to, ze Maly spi z nami.
To nasza porazka, ale z drugiej strony .... Maly wprowadzil sie do naszej sypialni, lozeczko mu nie podpasowalo, nam bylo wygodniej, on spal i my spalismy. Poza tym uwielbiam sluchac jak sobie cichutko mruczy przez sen. Kiedys to sie skonczy ... moze ;-))

Teraz na dzialce i tak by spal z nami, wiec moze zaczniemy go izolowac na zime. Zobaczymy.

Teraz nasz plan spania wyglada miej wiecej tak:

7.00 - 8.00 - budzimy sie.
11.00 - drzemka 30 - 60 minut
15.00 - drzemka 30 - 60 minut
18.00 - drzemka 30 - 60 minut
21.00 - idziemy spac

W nocy dwa razy pobutka na cyca. A czasami tylko raz.

A teraz przy tych zebach, to spi nawet wiecej. I jakis taki zamyslony jest. hmmm ...

Do góry