reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

wczoraj sprobowalam malucha polozyc do lozeczka jak juz byla mega zmeczona wieczorem...:-) lezala ladnie przez pierwsze 5 minut, potem rozgladala sie na boki, po chwili juz lezala na brzuchu i zasuwala po calym lozeczku:baffled: potem byl ryk,bo zmeczona wzielam do siebie nie minelo pare sekund spala jak susel....:eek: nie dam juz teraz jednak za wygrana i bede ja powoli spowrotem przyzwyczajac do lozeczka....no bo ile mozna z mezem na waskiej kanapie:confused: :-p ;-)

reklama
wczoraj sprobowalam malucha polozyc do lozeczka jak juz byla mega zmeczona wieczorem...:-) lezala ladnie przez pierwsze 5 minut, potem rozgladala sie na boki, po chwili juz lezala na brzuchu i zasuwala po calym lozeczku:baffled: potem byl ryk,bo zmeczona wzielam do siebie nie minelo pare sekund spala jak susel....:eek: nie dam juz teraz jednak za wygrana i bede ja powoli spowrotem przyzwyczajac do lozeczka....no bo ile mozna z mezem na waskiej kanapie:confused: :-p ;-)

Moje dziecko od kilku dni gorzej sypia. Budzi sie po kilka razy, na szczescie nie na jedzonko za kazdym razem, ale ostatnio pobila swoj rekord i od godz. 20 do 8 rano zjadla 4 butelki :szok: :szok: :szok: Dzisiaj w nocy tylko raz jej dalam...A bylo juz tak pieknie...Budzi mi sie z rykiem, ktory trwa doslownie sekunde i albo w momencie zasypia albo sie przebudza i zaczyna to swoje "tata tata" :-D
Musze ja od kilku dni brac nad ranem do siebie, bo nie chce w lozeczku dalej spac, ale wieczorem zasypia w nim bez problemu.

Silunia, moze nie badz az tak drastyczna dla Zuzu? ;-D :-D

Redaktorka, fajnie bedzie jak nasze dzieci naucza sie same z lozeczka wychodzic - wtedy beda dopiero jazdy :-D

REDAKTORKA współczuje ale życzę wytrwałości.

Moja niunia jak dotąd super przesypia nocki ale raz na jakiś czas ma ciężkie chwile - na szczęście to rzadkośc. Czasami wierci się nad ranem to zeby dłużej pospała biorę ja do nas i dalej śpi ale co najważniejsze to chyba bedzie już 3 tydzien jak nie budzi sie w nocy na jedzenie:-)

u mnie tak jak u Sandry...ostatnio mala budzi sie z placzem. czasami jest on przez sen i trwa krociutko, a czasem ja to wybudza...nie wiem czemu tak sie dzieje, ale to nie jest co noc

sandra, asmodis typuję na ząbki,
karoo Alka ma już tak zapuchnięte górne dziąsła, jakby miały wyjść już stałe jedynki (tzn. rozmiarem) na szczęście nie marudzi z tego powodu
redaktorka nie "być miętka", Majeczka pozwól rodzicom trochę pofikać;-)

Sandra , Asmodis moja w nocy przed wykluciem sie dwójki zaczeła strasznie płakać zanim doturlałam sie do pokoju już usneła:baffled: na drugi dzień odkryliśmy ząbka, wydaje mi się że kiedy tak zaczęła płakać to się przebił no albo przyśniła jej się babcia K.:-p;-)
może u waszych dziewczynek to też ząbki i nie sugerujcie sie nienapuchniętymi dziąsłami u mojej przed żadnym zębem nie były napuchnięte a ma juz 3:tak:

Jak oduczyć dziecka usypiania przy piersi????????????:confused::confused::confused:

U nas to samo co u Sandry i Redaktorki, maly sam nie zasypia trzeba go lulac albo zasypiac razem z nim na lozku. Jesli spi w lozeczku to w nocy punktualnie o 4 sie budzi i marudzi i placze, a w momencie kiedy polozymy go do nas do lozka w 10 sekund zasypia. Jak byl mniejszy to potrafil przespac cale noce a teraz co noc to samo. Najgorzej jak nieraz sie obudzi i spanie mu nie w glowie tylko gadanie i spiewanie i motorki, wtedy nie raz do 6 nie spi a ja razem z nim. Te lulanie do snu to na kolki zwalam bo jak Pat mial kolki to tak sie darl ze w momencie jak mu bol przeszedl to zasypial, a zazwyczaj byl wtedy na raczkach.

Jak oduczyć dziecka usypiania przy piersi????????????:confused::confused::confused:

obciac piers:confused:;-)zartuje oczywiscie;-)co do tej kwestii to nie mam zielonego pojecia......

wczoraj maly sukces polozylam malucha o 19 do lozeczka, obok mis w mojej koszuli i zasnela, co prawda budzila sie 3 razy i musialam ja wziasc w ramiona;-)ale pospala tak do 23:tak:potem z czystego lenistwa wzielam ja do siebie, bo ryczala a ja juz spalam i nie chcialo mi sie wstawac:zawstydzona/y:

reklama
No ja tez mysle, ze to moga byc zabki - w koncu najwyzszy czas :-)

Ale dzisiejsza noc znowu byla ok. Mala zasnela przed 21 i spala do 6:20, bo nas tel. (oczywiscie pomylka) obudzil, wiec wzielam ja do siebie, dalam butle, zasnelysmy i spalysmy sobie do 8.

Do góry