reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

MOJE DZIECKO ZASNĘŁO O 21 I SPAŁO DO 7 RANO z jedną przerwą na cycusia -[/B] przy czym musiałam ją wybudzić, oj, było ciężko.
Jest to dla nas ogromny sukces, bo ostatnie tyg były straszne.

Gratulacje:) Moja dzis w nocy ssala czesto i to puste piersi, wczoraj wszystko spila i nie dala czasu zeby sie nazbieralo:)
A teraz ja probuje uspic i ssie a co chwile lapie mi sutka tymi zebami i patrzy spod byka z ironicznym usmiechem, czeka na reakcje paskuda mala! I jak tujej pokazac, ze to nie jest smieszne?

reklama
Gratulacje:) Moja dzis w nocy ssala czesto i to puste piersi, wczoraj wszystko spila i nie dala czasu zeby sie nazbieralo:)
A teraz ja probuje uspic i ssie a co chwile lapie mi sutka tymi zebami i patrzy spod byka z ironicznym usmiechem, czeka na reakcje paskuda mala! I jak tujej pokazac, ze to nie jest smieszne?

ahahaha mam podobny problem, tylko z czyms innym nie z cycem;) mowie: nie wolno, nie nie nie... no i starsam sie wygladac powaznie;) po czym ignas trzesie glowa na nie nie nie i sie usmiecha i po mojej twardej metodzie wychowawczej:/

U nas tez byl ogormny problem z zasypianiem ostatnio bo Oliver przyzwyczail sie do klepania i glaskania po tyleczku i pleckach (zasypial zawsze na brzuszku)
Niestety odbilo sie to na nockach i budzil sie tylko po to by go troszke poglaskac w nocy... no i najlepiej zeby go nie zostawiac samego w pokoju ani na moment...
Mialam tego dosc bo ani sie wyspac ani to dobre dla niego nie bylo... Przebolalam i zostawilam go zeby sam zasnal. Nie odbylo sie bez lez ale co kilka minut wchodzilam i go uspakajalam. 1 taki wieczor i maly od tygodnia zasypia SAM! Nie placze, czasem troszke posteka ale bez wiekszych histerii i zasypia bez zadnego klepania, glaskania itp. No i nocki tez juz coraz lepsze. Ostatnia noc odbyla sie bez herbatek i mleczka :D
I teraz i ja i Oliverek jestesmy wyspani i szczesliwi. Zobaczymy jak dalej bedzie... ;-)

Ja Oliverkowi sama odrzucilam jedna drzemka w ciagu dnia, bo z reguly mial ja po 17 a o 8 mial jeszcze duzo energii i nie chcial spac co oznaczalo siedzenie z nim do okolo 9:30 a budzil sie łobuz i tak o 6-7 rano...

teraz sypia kolo 9 rano na 1,5-2h i pozniej kolo 1,30 tez na okolo 1,5- 2h w zaleznosci jaki ma dzien ;)

Ja Oliverkowi sama odrzucilam jedna drzemka w ciagu dnia, bo z reguly mial ja po 17 a o 8 mial jeszcze duzo energii i nie chcial spac co oznaczalo siedzenie z nim do okolo 9:30 a budzil sie łobuz i tak o 6-7 rano...

teraz sypia kolo 9 rano na 1,5-2h i pozniej kolo 1,30 tez na okolo 1,5- 2h w zaleznosci jaki ma dzien ;)

My 2 drzemki mamy od dłuższego czasu tyle, że jaś próbuje miec tylko jedną rezygnuje z tej od 10 do 11.30. Ale dzis sie nie dałam i spał bo jeli nie zasnie to do 14 od 8 rano żeby go zabawic graniczy z cudem i musze miec wiele cierpliwosci.

My 2 drzemki mamy od dłuższego czasu tyle, że jaś próbuje miec tylko jedną rezygnuje z tej od 10 do 11.30. Ale dzis sie nie dałam i spał bo jeli nie zasnie to do 14 od 8 rano żeby go zabawic graniczy z cudem i musze miec wiele cierpliwosci.

aaa no chyba ze tak.... bez porannej drzemki Oliverka to chyba bym na glowe upadla... moj jedyny czas na kapiel, pomycie garow z dnia poprzedniego lub tez sama czasami sie zdrzemne.... ;-)

reklama
Do góry