reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jaki krem na rozstępy?

Zakupiłam produkt Gerber na rozstępy przez całą ciążę trzeba go stosować zobaczymy. Niestety z rozstepami miałam wczesniej problemy mam bardzo napietą skórę więć coś mi się wydaje, że pojawią mi się te brzydkie rozstępy. :( A oliwek z Johnson nie stosuje bo mam od nich uczulenie.

reklama
Zgadzam się z Agnex niestety. :mad: Smarowałam się Fissanem i Gerberem, przytyłam 17 kilo, rozstępół mam sporo. Wszystkie wylazły w 9 miesiącu.

Aisha spytaj w aptece o krem na rozstępy a nie przeciw - przeciw stosuje się na partie narazone na powstanie rozstępów, a krem na rozstępy stosuje się miejscowo na powstałe już zmiany. Niestety nie wiem czy pomoże :( może chodziaż troche, słyszałam, że rozstępy robią się mniej widoczne od słońca...

To z tym słońcem to IMHO bzdura...opalisz bliznę? Nie....a rozstęp to też rodzaj blizny, może te najpłytsze uda się opalić, ale te większe mogą stać się jeszcze bardziej widoczne.

U mnie rozstępy pojawiły się też w ostatnim miesiącu ciązy, bo dopiero wtedy mi naprawdę brzuszysko urosło...a wcześniej tak się cieszyłam, że ich uniknę...Ja już przestałam wierzyć w skuteczność wszelkich kremów na rozstępy, jak mają być to będą, szkoda forsę wydawać, miss i tak już nie zostanę ;) ;D Podobno na rozstępy pomagają maści przyspieszające gojenie się ran, czy też maści na blizny ale zaznaczam, że podobno bo prawdziwości tezy sama nie sprawdzałam.

witam wszystkie mamusie:)przedewszystkim nalezy juz od samego poczatku dbac o skore,jak najczesciej kremowac ja sa tez specjalne masarze przedstwione w niektorych gazetach,ktore maja zapobiegac rozstepom.Ja bylam w ciazy dwa razy(teraz jestem 3)i bardzo dbalam o to zeby na brzuchu mi sie rozstepy nie pojawily,przed ciazami zawsze wazylam 46 kg w jednej ciazy przytylam 14 w drugiej 16.niestety tak sie skupilam na brzuchu na pielegnacji go ze fakt ze rozstepy sie nie pojawily,ale zapomnialam o piersiach i tam niestety pojawily sie brzydkie rozstepy ktore nie chca zniknac.i dla mam ktore chca starcic brzuszek po porodzie ;)ja smarowalam zawsze brzuch przed snem kremami a potem owijalam go folia i tak chodzilam spac,do tego zakladalam sobie na jakies 15 min dziennie abgymnica pare cwiczen dziennie i wierzcie mi 2 miesiace i brzuch mialam plaski jak przed ciaza.pozdrwiam przyszle mamusie i te ktore juz nimi sa :D(musze poszukac tej gazetki gdzie sa opisane masarze brzuszka i przedstawione na fotografiach, zeskanuje to i wkleje tu;) )

Potwierdzam, że jeśli ma się do rozstępów skłonności to i tak wyjdą cokolwiek by się nie robiło.
Stosowałam kremy Gerbera, Mustelli i Fissan, natłuszczałam również oliwką, masowałam, a i tak nie uniknełam fioletowych pręg na brzuchu.
Na szczęście piersi zostały oszczędzone.

Rozstępów się nie pozbędziesz. Z biegiem czasu zbledną. Opalanie nic tu nie pomoże.
Można zafundować sobie głebokooczyszczający peeling u kosmetyczki, ale to jedynie nieco spłyci blizny.
W aptece farmaceuci polecają maść Cepan i Lioton 1000 ale zauważyłam po sobie, że nic to nie daje :(

Ja w pierwszej ciąży dbałam o siebie, smarowałam brzuch oliwką codziennie po 10 min. Uniknęłam rozstępów na brzuchu ale na piersiach pojawiły się zanim jeszcze o nich pomyslałam.
W drugiej ciąży byłam leniwa i nie smarowałam się niczym, no, czasami balsamem, ale to tak jak zwykle po kąpieli. Rozstępy również mnie ominęły.
Wniosek stad taki, że do rozstępów trzeba mieć skłonności, a smarowanie albo pomoże albo nie... ;)

reklama
Witajcie zastanawiam sie wlasnie wszedzie pisze ze od 4miesiaca moja kuzynka mowi mi ze juz od2 powinnam wiec jak to jest i jaki jest najlepszy? :laugh:pozdrawiam

Do góry