reklama

Kącik małego smakosza

reklama
Moja je i śpi tak:

7:00 mleczko
9-10 drzemka
10:00 mleczko
12-14 drzemka
14:00 obiadek ze słoiczka
15:00 deserek ze słoiczka
16-16:45 drzemka
17:00 mleczko
20 kąpiel
po kąpieli mleczko

i najczęściej budzimy ok 23 na śpiocha mleczko

ok 4 nocne karmienie

hehe, ja to nie wymiotuję w ogóle
Ja też nie. Chyba jak byłam mała to raz w przedszkolu mi się zdarzyło. Dziwny ze mnie typ, nawet w ciąży mnie to ominęło.

My dzisiaj zjedliśmy pół słoiczka dyni+ ziemniak i znowu okazała się hitem po raz drugi, a na deserek wprowadziłam jeden nowy smak a mianowicie brzoskwinie, bo dostał deserek jabłko-marchew- brzoskwinia.

U nas jak karmimy się:
7:30 - mleczko to potem drzemka jest od 8:30 przez godzinę albo półtorej
11:00 - mleczko; drzemka między 12 a 13 i trwa około godziny, czasem więcej.
14:30- obiadek ( 1/2słoiczka warzywnego +1/2 słoiczka deserku) + woda albo herbatka , i trzecia drzemka po obiadku po 15 i też rożnie trwa.
16:30/17:00 - mleko
po 20 - ostatnie mleko z kleikiem i wtedy śpi do rana :-)

Dla mnie wszystkie słoiczki z obiadkami są wstrętne. Większość smakuje jak trocinki. Wcale się nie dziwię, że moje dziecko nimi pluje. Za to owocowe... mmm, muszę się powstrzymywać, żeby mu nie zjeść.

reklama
nie no deserki pyszotka, mogłabym wcinać za małą :-D nasz rozkład dnia na chwilę obecną
(mój dzieć jest nieprzewidywalny :laugh2:) wygląda tak:

7.00 - MM 180 ml
9.00 - drzemka najczęściej ok 30 min.
11.00 MM 180 ml
ok 13.00 - drzemka i tu uwaga szaleństwo śpi godzinę :laugh2:
15.00 - obiadek czyli pół słoiczka warzyw + pół słoiczka deserku z kaszką + herbatka/woda
ok.18.00 - drzemka
20.00 MM 210 ml z 3,5 miarkami kleiku

wcześniej dało się jej ok 17.00 dać nieco MM ale teraz kicha jest bo mi pluje...uparta jak mamusia :-p mam jeszcze ambitny plan dać jej na obiadek cały słoiczek warzywny i po godzince deserek ale najpierw musze napisać podanie do Iśki czy sie wielmożna pani na to zgodzi :rofl2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry