reklama

Kącik małego smakosza

cześć dziewczyny :)

jestem tu nowa...

od pierwszego dnia karmie butelką, bo po pierwsze nie miałam na początku pokarmu, a po drugie mała nie chciała ciągnąc cyca... w szpitalu przeżywałyśmy koszmar prosząc o każdą butelkę z mlekiem słyszałam "a pani nadal nie karmi piersią" same wyrzuty mi robiły... ale co miałam dziecko głodzić... w domu w cycem wcale nie było lepiej... więc karmimy mieszanką bebiko i czasem moim ściągniętym pokarmem...

nadal się nasłucham... to położna co tydzień mnie męczy to pediatra mnie zrąbała, że nie stymuluję dziecka piersią :/ co chwilę słyszę, że ograbiam dziecko z tego co mogę mu dać najcenniejsze :(

dziecko rośnie, jest zdrowe... nadal kiepsko jej idzie z cycem, więc nie będę się nad nią i nad sobą znęcać...

mam tylko do Was pytanie... jakimi herbatkami ją dopajać ?? co polecacie ??

reklama
Witaj Vii :)
ja tez od urodzenia karmie mala butla,nie widze w tym nic zlego!
Dopajam ja herbatka rumiankowa i uspokajajaca z Hippa,czasami daje jej zwykla przegotowana wode,albo zwykla herbatke(ale jej odrobinke-oby miala tylko slomkowy kolor).

vii witaj! Ja tez karmiłam tak jak ty, tylko z przewagą mojego odciągniętego mleka. I co? Niestety,straciłam pokarm(nie wiem z jakiej przyczyny). Teraz karmię tylko mm (bebilon pepti) i wcale nie jest mi z tego powodu źle. A jak poszłam do pediatry po receptę na mleko i powiedziałam,że straciłam pokarm,to powiedziała tylko: "ojej, no trudno". I wypisała bez problemu.
A co do herbatek, to u nas nr 1 jest jabłko z melisą(po 4 m-cu,ale podawaliśmy szybciej) i koperkowa. Jedna i druga z bobovity. Ale jak kupię z hippa to nie robi Frankowi różnicy.

A Franciszek zjadł dzisiaj cały słoik 190 g obiadku i normalnie wyglądało,jakby mu było mało:szok::szok:

to przetestuję tą rumiankową :) dzięki :) a ile i jak często powinna pić tą herbatkę ? i mogę ją już podawać, czyli przed ukończeniem miesiąca ?

mamaagusi w sensie córcia nie chce spróbować innych smaków, czy Ty się boisz próbować ??

a od kiedy dziecku karmionemu mieszankami podaje się coś innego niż mleko modyfikowane i herbatkę ?? np. jakąś kaszkę czy coś ??

Ja kilka razy dziennie jej daje,chce to pije- nie to nie.Co do sloiczkow-Juz zaczynam( tydzien temu) jej dawac soki(zaczelam od marechewki,teraz marchew +jablko,pozniej banan....)pozniej deserki,zupki,obiadki i tak dalej.Daje sok 3 dni pozniej robie 3 dni przerwy i cos nowego....

to przetestuję tą rumiankową :) dzięki :) a ile i jak często powinna pić tą herbatkę ? i mogę ją już podawać, czyli przed ukończeniem miesiąca ?

mamaagusi w sensie córcia nie chce spróbować innych smaków, czy Ty się boisz próbować ??

a od kiedy dziecku karmionemu mieszankami podaje się coś innego niż mleko modyfikowane i herbatkę ?? np. jakąś kaszkę czy coś ??

w sensie córcia nie chce spróbować:-) ona ogólnie pić nie bardzo chce więc próbuje czasem kilka razy dziennie. tyle ile chce to podawaj. tak myślę. słoiczki też wprowadzamy ale stopniowo od ok 2 tyg. 1/3 słoiczka dziennie a nowy smak najpierw 3 łyżeczki. nowy smak po ok 4 dniach

vii też mnie takie miłe traktowanie w szpitalu spotkało...
a co do picia to ja podaje przede wszystkim wodę, ale herbatkę ułatwiającą trawienie i koperkową podawałam wcześniej to mały chętnie pił, ale bałam się, że to go uczula

a ja dzisiaj poprosiłam pediatrę na którą trafiliśmy zamiast do naszej (:wściekła/y:) żeby dała nam receptę na mleko, a ona wypisała i mówi, że to już ostatni raz jedynka, bo dwójka od szóstego miesiąca, ja mówię, że chyba od skończonego, a ona, że nie, że od początku. oszalała czy jak? :szok:

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry