nice-girl
Fanka BB :)
nice, a jak ta wysypka wygladała???????
Ida - no taka normalna wysypka alergiczna, taka jaką miał po mleku wcześniej. On jest alergikiem. Jeśli chcesz może porównać ze swoim dzieciaczkiem to mogę zdjęcie jakieś zrobić i wkleić.
Natolin - 1,5kg w 6 tyg - wow
Gratulacje
No myślę że w tym przypadku nie ma potrzeby dawania kaszek. Kaszki daje się żeby posiłki były bardziej kaloryczne,jeśli dziecko się nie najada już samym mlekiem. JA daję co prawda do nocnej butli 2 miarki kleiku kukurydzianego żeby dłużej w nocy mały wytrzymał,ale to wszystko. On się w zupełności najada samym mlekiem dlatego nie daję mu na razie kaszek, no bo nie widzę potrzeby. Zaczną dawać jak małemu nie będzie wystarczać samo mleko. Ten kleik to najpierw dawałam dla treningu - żeby uczył się połykać geściejsze jedzenie no i żeby jelita uczyły się trawić coś cięższego. Więc możesz właśnie z raz dziennie trochę dawać tak dla treningu.Jeśli chodzi o Duphalac to na pewno sama poczujesz kiedy powinnaś go odstawić :-)
Lolisza - może Ty mi odpowiesz na takie pytanie - zalecana dawka w ekspozycji na gluten to 2-3g. Przemek w tym tyg. kończy 5 miesięcy i niedługo trzeba będzie przeprowadzić tą ekspozycję na gluten. Kupiłam kaszę manną błyskawiczną no i moje pytanie brzmi - ile takiej kaszy to będzie te 2-3g?? To jest zwykła ze sklepu, Lubelli. Ja tych słoiczków z glutenem nie dam małemu bo on na razie za mało rzeczy jeszcze je,a te słoiczki mają za skomplikowany skład,więc planowałam po prostu dodawać mu tej kaszy do obiadku.
Rzutka - jeśli chodzi o spisywanie to ja prowadzę dzienniczek rozszerzania diety z dokładnymi datami i co danego dnia mały jadł (oczywiście o warzywa,owoce i inne nowości mi chodzi)
Brzmi to dziwnie,ale stwierdziłam że warto u alergika zapisywać ile czasu i kiedy coś jadł. Pewnie sobie to wydrukuje jak będę szła do alergologa teraz.