• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kącik małego smakosza

Lolisza, czyli soczek powinno traktować się jako hmmm deserek ?
Czyli jeżeli popije sokiem jabłkowym obiadek warzywny (cały słoik) to już tego deserku nie wpychać ?
Dawidowe, Ty już najdalej w przodzie z tym jesteś. Powiedz mi, mięsko od końca 5 miesiąca się daje ? Wogóle od jakiego najlepiej zacząć ? I czemu "niestety" Gerbera lubi Laura ? Że najgorszy czy najdroższy ?

My z tych "po 4 miesiącu" spróbowaliśmy już wszystkiego i wszystko ok prócz banana. Ciekawe jak te po 5 nam podejdą.

Niestety bo mam nakupowane słiczki i bobovita, hippa i babydream a mała obiadek tylko gerber. Na hipp pluje. Owcki to nie ma znaczenia jaka firma.
Co do miesa iryb to po 5 miesiacu sa. W szóstym dochodzi jogurt i twarozek

Mi peditra kazała dawac od połowy 5 miesiaca raz dziennie kaszke glutenowa czyli manne. Nie patrze na ilosc gram tylko mała zjada 150 ml tego z iloscia jaka jest podana na opakowaniu.
Teraz kupiłam jakies warzywka z kurczakiem i manna i wtedy małej nie dam kaszki.

Ostatnia edycja:
reklama
Frogg, no zobacz z ciekawości :-)

Kurde, im dalej w las tym gorzej z tym jedzeniem. Takiego nerwa miałam jak startowałam z pierwszymi słoiczkami, a to teraz dopiero się zacznie ! Gluten, mięsko, jogurty... chyba zacznę sobie to zapisywać ;-)
To i ja się dołączam do tych co sobie zaczną to notować, bo z nadmiaru wiedzy zaczynam się w tym gubić.
Dobrze że mamy tutaj naszą Loliszę, która zawsze nam tutaj doradzi, powie co i jak.
Tak więc skoro Łukasz skończy niedługo 5 miesiąc to powinnam mu już wprowadzać gluten? I to tak potem codziennie? i do jakiego etapu?

A dziewczynki czy ja już mogę dać małemu jakieś jedzonko ze słoiczka. Narazie pije tylko mm bebilon pepti po ok 150 ml co 3-3,5h, no i wodę, herbatkę. Na wszystkich słoiczkach napisane po 4 miesiącu a mnie już korci, tylko nie wiem od czego zacząć jabłuszko czy marchewka?

kasia a czemu jesteście na pepti? bo my jesteśmy z racji pewnej skazy białkowej i nam alergolog powiedział, żeby poczekać z wprowadzaniem innego jedzenia

Natolin my na pepti, bo Paweł ma skaze. Wcześniej był na nan ha, ale po chorobie po lekach dostał wysypki strasznej na całym ciele i lekarka od razu mleko też mu zmieniła. Teraz pod brodą tylko taka czerwona plama mu się robi.

No to tymbardziej powinnaś skonsultować to. Tak czy siak do skończenia 4 miesiąca masz jeszcze trochę czasu. Bardzo możliwe, że Wam pozwoli tylko pewnie trzeba będzie być szczególnie ostrożnym :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry