• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kącik małego smakosza

Dzięki,kochane,za kciukaski.Ja tez mam nadzieję,że to nic poważnego...
A deserki zawsze daje Amelce właśnie z kaszką na II śniadanko- ona tez woli,jak ma co "pogryźć";).

reklama
Dziewczyny, jakie można robić dziecku deserki, które nie zawierają jabłka? Mój synek je zupki jarzynowe i ostatnio chcialam mu podac na deser jabłuszko, ale kwasił się i wypluwał. Spróbowałam też podać marchewkę z jabłkiem ale było to samo. Sama marchewka przechodzi. Wszystkie jedzonka podaje z Gerbera. Jednak wiekszosc deserow jest opartych na jablkach (nawet te z brzoskwiniami, morelami czy owocami lesnymi). Co innego (bezjabłkowego) moge mu przygotowac na deser? Czy próbować go jeszcze przyzwyczaic do jabluszek?

Może nie trzeba rezygnować z jabłka? Mój też kwasił się samym jabłkiem i jabłkiem z marchewką, a w połączeniu z bananem albo brzoskwinią idzie aż trzeszczy zębami i mnie pogania.

Dzisiaj zrobiłam mojemu dziecku obiadek. Nic nadzwyczajnego- "zblenderowane"ziemniaki,marchewka,brokuł i pierś z kurczaka(i masełko). Bardzo się ucieszyłam,że moja praca nie poszła na marne-zjadł wszystko z ogromnym apetytem:-).

No własnie po tych Waszych postach o brzuszkowych rewolucjach pobrokułowych zaczęłam sprawdzać słoiki, czy przypadkiem nie mają brokuła, bo chcę się wyspać hehe :-) A poważnie - to za jakiś czas spróbujemy i brokuła. Dzisiaj poszła pierwszy raz ryba - bo babcia kupiła. No i qrcze zjadła cały słoiczek 125g! To dopiero łobuz... A marchewą pluje! :-)

reklama
U nas po brokule rewolucji brzuszkowych nie było, tylko nie smakował małemu i nie chciałam go katować.

U nas na razie najlepszy obiadek to Dynia z ryżem i kurczakiem z baby dream. No i dynia z ziemniakiem z Hippa też smaczna,ale ta pierwsza lepiej wchodzi jakiś słodszy smak ma.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry