• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kącik małego smakosza

reklama
Ida tyle ile gram ma słoiczek tyle glutenu zawiera. Kasza manna to kasza manna, ma gluten w całej swojej objętości i tyle.
JA ją już podawałam małemu tzn taką samą ale czekoladową, tylko, że my gluten po 4tym miesiącu zaczęliśmy wprowadzać.
To samo jakbyś kupiła kaszkę mleczną z hippa z biszkoptami. Tam jest mniej glutenu, ale jest.
no i o to mi chodzi bo już się znowu pogubiłam!!! 2-3gr na 100ml miało być a skoro słoiczek ma 190, no to jak? ehhhh, "tempa" się zrobiłam czy cuś... no ale stwierdziłam że skoro pisze po 4m-cu i pediatra też zaaprobowała to daję! tylko teraz codziennie trzeba tak? bo nasza lekarka mówiła że nie...:szok::eek:
My dzisiaj jemy na obiadek rybkę z bobovity i zagryziemy jakimś deserkiem. Ciekawe,jak Franuś zareaguje na rybkę....
jak po teściowej ma "smaki" to zareaguje bardzo dobrze:-D
u nas od małej cały czas "pachnie"tranem..małż stwierdził że będziemy jej go podawać całe życie to żaden facet jej nam nie zabierze i do końca będzie z tatusiem i mamusią :-D
u nas dziś jagnięcina bobvity, jak będzie ok to jutro idę nawiedzić mięsny i zrobie kilka słoiczków z tym mięskiem.....
nie!!!!!!!!!! no po prostu dupa stłuczona bo z kanapy spadłam!!!!:-Da jak mi ulżyło!!! mój małż stwierdził że do 35roku życia będzie trzymał Miśkę w piwnicy żeby żaden się do niej czepił - ale teraz dziecko będzie mogło oddychać świeżym powietrzem na wolności BO WYSTARCZY TRAN!!!!!!!!!!:-D:-D:-D
PS. Emiś, panuję nad sytuacją, niech Franek będzie spokojny:-D

tak właśnie ten mamy, bo kiedyś loliszka nam polecała. Myślałam że ciężko pójdzie, ale okazało sie że małej tran posmakował (kupiliśmy o smaku neutralnym), tylko sie męczyłam strzykawką bo jej połowa z dziuba uciekała, teraz odmierzam sobie w takim specjalnym kieliszku do leków o przelewam na łyżeczkę - dużo łatwiej małej wchodzi.
Ale jest skutek uboczny - dziec pachnie rybką :-D

Ida :-D patrz, mój o piwnicy nie pomyślał, za to wybrał jej już przedszkole prowadzone przez zakonnice coby sie przyzwyczajała :-D

Ostatnia edycja:
My dziś jesteśmy na etapie mieszania Pepti 1 z 2 w stosunku 2:5 i za jakiś tydzień jak się unormuje to wprowadzę rybkę.
Tego smrodu przy ulewaniu bądź bekaniu się obawiam :ninja2:

reklama
Na puszce Pepti 2 jest napisane jak przechodzić. Całość zajmuje tydzień, tzn to mieszanie w jednej butli. Jest cała rozpiska.
Ach i tak jak próbuję to ta 2 smaczniejsza jest :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry