• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kącik małego smakosza

Lolisza, na stronie Bobovity jest napisane, że można do mleka dodać kleik + owoce ze słoiczka. Myślisz, że to dobra alternatywa dla kaszek zawierających cukier ?
Właśnie kombinuję czy tak nie spróbować...

reklama
Madlein ja przeszlam na mleczko BIO z Hippa(puszka 900 gram kupione w Fr) bo w poniedzialek wyjezdzamy wiec podaje jej mleczko na ktorym juz tam bedzie caly czas:) przechodzilam tez stopniowo...pierwszy dzien -2 miarki Hippa/4 Nutramigenu ,2 dzien- 3 Hippa/3 Nutramigenu,3 dzien - 4 Hippa/2 Nutramigenu i jutro juz daje tylko samo z Hippa.Nam pediatra kazala pomalutku wprowadzac i obserwowac czy nic sie nie dzieje.

Kasis 4 puszki Nutramigenu dzis Ci wyslalam,wyszlo 14 zl.wiec nie wysylaj mi kasy:) szkoda zachodu o takie grosze:) pozdrawiam...

Daj cały przepis. Ja takie kisielki robiłam, ale na oko.
Kisiel malinowy po 4 miesiącu
Składniki:150g mrożonych malin,łyżka cukru,250ml wody,łyżeczka mąki ziemniaczanej. Przygotowanie: Maliny odstaw do rozmrożenia, następnie przetrzyj przez gęste sitko, aby pozbyć się pestek.Przetarte przełóż do garnka,dodaj cukie i 200ml wody. Zagotuj,zmniejsz ogień.Mąkę ziemniaczaną rozrób w 50ml zimnej wody i szybko dodaj do kompotu malinowego,ciągle mieszając. Gotuj jeszcze chwilkę, aż kisiel zacznie gęstnieć. Przelej do pucharków. (rada- starszemu dziecku- powyżej roku- taki kisiel możesz podać z dodatkiem śmietanki i biszkoptów. W podobny sposób przygotowuje się kisiel z innych mrożonych owoców np.jagód

Dziewczyny mam pytanie: kupiliśmy przysmak na dobranoc Hipp'a - kaszka manna z mlekiem waniliowa. Na słoiczku jest napisane, że jest po 4 miesiącu. ALE ZAWIERA GLUTEN. Ja jeszcze wprowadzać nie zaczęłam, a przydałoby się a na słoiczku nie jest napisane ile tego glutenu zawiera... i teraz nie wiem czy zawiera tą dzienną dawkę, a jak na przykład młoda całego słoiczka nie zje ??? Już całkiem zgłupiałam, i mój małż też.
HHHHHHHHHHHEEEEEEEEEEELLLLLLLLLLLLLLPPPPPPPPPPPPPPP UUUUUUUUUUUUUUSSSSSSSSSSSS :-))))))))))))))))))))))))))))))

A ja dziś dałam jabłuszko i marchew. Wszamała wszystko co dałam. Teraz pozostaje czekać czy nic jej po tym nie będzie.

Ja też uwielbiam waniliowe smaki.

Ida tyle ile gram ma słoiczek tyle glutenu zawiera. Kasza manna to kasza manna, ma gluten w całej swojej objętości i tyle.
JA ją już podawałam małemu tzn taką samą ale czekoladową, tylko, że my gluten po 4tym miesiącu zaczęliśmy wprowadzać.
To samo jakbyś kupiła kaszkę mleczną z hippa z biszkoptami. Tam jest mniej glutenu, ale jest.

reklama
Ja też co kilka dni podaję te kaszki "na dobranoc", kilka razy były też te z biszkoptami, teraz od kilku dni Olek je kaszki na mleku modyfikowanym waniliową i malinową i wszystko jest OK. :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry