• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kącik małego smakosza

reklama
Mona jakie mleczko wybrałaś?
My też przechodzimy z nutramigenu na Gerbera już z 2.
W chwili obecnej daję 3miarki gerbera i 2nutramigenu.
Dość powoli przechodzimy. Póki co kupy twardsze, ale robi je sam.
Od piątku chce podawać już tylko jedną miarkę nutramigenu i tak przez dłuższy czas jeszcze, bo mam 8puszek do wykorzystania:)

dziewczyny, chce wprowadzic gluten, rozumiem ze trzeba ugotowac 1 lyzeczke kaszy manny na 100ml wody. moze byc taka zwykla kasza nie blyskawiczna?
potem jak juz to ugotuje to jak to mam podawac? wymieszac z mlekiem mm? dodac do deserku? kaszki?jak tak to ile mam ten "mikstury" dodać? prosze powiedzcie

oczywiście że może nie być błyskawiczna - wtedy wsypujesz od razu mieszasz i gotujesz pare minut ;-)

to ile mam ten "mikstury" dodać?
do posiłku dodajesz wszystko - bo tyle ma dzieć zjeść 2-3g na 100ml, chyba ze podajesz np z mlekiem którego bedzie więcej np 200ml to wtedy podwajasz ilość - gotujesz dwie łyżeczki

ja podaję gluten z obiadkiem ;-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny chyba zrobiłam błąd, bo kupiłam kaszę mannę z Nestle i tam na opakowaniu jest napisane, że zawiera mleko następne :/ czyli kupiłam taką na mleku czy każda jest na mleku? I dlaczego pisze, że mleko następne chociaż całe opakowanie jest "po 4 miesiącu życia"?? :(

Alicja, dzieki,
a co do obiadkow to zapomnialam napisac ze chodzi mi o te slioczkowe, wiec caly chyba by sie rozwodnil... a moze nie da sie dodawac do sloikow? sorki ale tyle pytan ale ja sie nie znam:/
wkrotce bede gotowac małej, to powiedz mi prosze jak to mam zrobic, by dodac do "domowego obiadku"

aha a jeszcze ostatnio kupilam sloiczek z hippa owoce & zboża - banany z biszkoptem po 5 miesiacu, czy to moze byc zamiast gotowania tej kaszy na 100ml wody?

mamanatalki - ja jak mam pojedynczy słoiczek to robie tak że gotuje w 50 ml wody i mam gęstą paćkę którą dodaję do obiadku i dzięki temu mi sie nie rozwadnia ;-) - bo ja gotuje sama - wkładam w słoiczki i do każdego dodatkowo ugotowaną kaszkę manne (tylko wtedy oczywiście gotue tej kaszki duuuużo więcej ;-) )

monimoni nie każda kaszka manna jest na mleku - ja mam z bobovity bezmleczną (kupiłam na dzień wielkiego lenia :-D ) z tego co poczytałam na necie to ilości mleka nastepnego w kaszkach po 4 mieś są bardzo małe i nie powinny powodować problemów brzuszkowych. No właśnie "nie powinny" ale ja to sobie tłumaczę tak: jak z dzieciem jest wszystko ok to bym sie nie przejmowała i dawała te wszystkie kaszki manny i zwykłe które są na mleku następnym, ale jak sa jakies problemy alergiczne itp to wtedy zdecydowanie produkty bez dodatku mm ;-)

No Leni niby nie ma żadnej alergii ale brakuje jej miesiąca do podania mleka następnego i teraz sama nie wiem czy to jej nie zaszkodzi. Aaa spróbujemy, czy po 1 dniu może już być widoczna reakcja? Czy należy podawać przez kilka dni i dopiero wtedy coś można zauważyć?

chyba to jest tak, że w ciągu doby pojawia się reakcja alergiczna..ale na 100% pewna nie jestem.. ja bym spróbowała - skoro jest napisane że po 4 mieś to pewnie sprawdzone było, przecież te wszystkie cuda żywieniowe mają atesty, przechodzą kontrole itp

reklama
Tak, tak masz rację. Dlatego kupiłam właśnie bo było napisane, że po 4 miesiącu. A, że M. jak zwykle mnie popędzał w sklepie to już dokładnego składu nie czytałam. Ale spróbuję i dam znać :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry