• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kącik małego smakosza

Monimoni mi sie wydaje że te wsyztskie firmy nie poszły jeszcze za ta zmiana że mleko nastepne dopiero po 6 miesiacu, w kazdej kaszce mlecznej jest mleko nastepne, ja daje te kaszki bardzo rzadko, częściej kleikiem zageszczam ale nic nigdy Frankowi nie było. A niepokojące objawy rzadko są po pierwszym podaniu, najczęściej przy drugim lub trzecim.

Natolin myśle że ewentualna nagła i silna reakcja alergiczna na gluten już by była gdyby miała być.

reklama
Ja też mam firmy Kupiec ale czerwoną.
Wczoraj podałam gluten w zupce po raz kolejny po 2 tyg od tamtej ekspozycji. Na razie nic niepokojącego nie ma, prócz wysypki na buzi ale to raczej po czekoladzie bo jadłam przedwczoraj batonika :-/

monimoni my mamy z lubelli błyskawiczną. Ale jak jestem u mamy to robię jej taką zwykłą, najzwyklejszą kaszę mannę chyba szadkowska sie zwie ;-) ale kupiłam też kaszkę glutenową z bobovity na dzień lenia bo tylko zalać ciepłą woda i już ;-)

Lolisza sprawdź najświeższy schemat żywieniowy na stronie bobovity, tam nadal pisze, że mleko następne można podawać po 4tym miesiącu. I dziewczyny wszystkie kaszki mleczne, jakiej firmy by nie były są już na mleczku następnym. Pisałam już tu o tym...

Lolisza sprawdź najświeższy schemat żywieniowy na stronie bobovity, tam nadal pisze, że mleko następne można podawać po 4tym miesiącu. I dziewczyny wszystkie kaszki mleczne, jakiej firmy by nie były są już na mleczku następnym. Pisałam już tu o tym...
czyli wynika z tego że można by podawać mleko następne tak wcześnie...chociaż w sumie to nawet dobrze wykombinowane: przez te dwa miesiące dzieci dostają małe dawki tego mleczka nastepnego w tych kaszkach, kleikach itp i może wtedy łatwiej będą tolerować je po 6 mieś ;-)

Maldein wiem, że tam tak pisze, tylko na puszkach mleka pisze inaczej, lekarze też mówią inaczej.

Generalnie chyba nie ma już mleka nastepnego na którym by pisało po 4 miesiącu? Chyba ze ktoś takie ma?
Z tymi kaszkami to chyba o to chodzi, żeby je sprzedać, producent głupi nie jest wie, że po 4 miesiącu wiekszość rodziców kaszke chce dawać, mimo że schematy najnowsze zalecają inaczej bo dopiero po 6 miesiącu czyli tak jak mleko nastepne i wtedy to by grało...
Tylko dla nich to mniejsza sprzedaż, mogliby niby zrobić kaszki dla dzieci po 4 mies na mleku poczatkowym ale to juz wiekszy koszt znacznie bo to mleko ma inny stopień hydrolizy białek. Więc wszystki kaszko owszem są na mleku następnym ale czy to jest takie dobre to nie wiadomo. Ja osobiście staram sie kaszek mlecznych unikać, zageszczać Frankowi musze, żeby nie ulewał, ale głónie robie to kleikami lub kaszkami bezmlecznymi, czasmi mu daje posiłek na dobranoc Hipp i on jest na mlecznej kaszce, albo jako deserek humane mleczno-ryzowo-kukurydzianą, ale niezbyt często.

Ostatnia edycja:
Lolisza pisałaś ostatnio o kisielu. Właśnie robiłam porządek ze starymi gazetami i tam znalazłam przepis na kisiel malinowy (po 4 miesiącu) i w przepisie jest łyżeczka mąki ziemniaczanej. Tak się zastanawiałam czy nie można by zrobić takiego w końcu ziemniaki nasze maluchy już wcinają.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry