• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kącik małego smakosza

reklama
Eirma - no tak się właśnie często dzieje przy ząbkach. U mnie ostatnio mały miał słabszy apetyt znacznie (ale on je tylko mleko więc nie wiem czy na sloiczki miałby ochotę). No i kombinowałam na różne sposoby i wreszcie zmieniłam mu smoczek z tego z 3 dziurkami na trójprzepływowy i daję mu mleko na II przepływie i zaczął więcej zjadać. No i właśnie myślę że to przez ząbki, a jak mu łatwiej leci mleko to nie musi tak mocno ssać i go mniej boli.

Strip - a może to skok wzrostowy i przez to wzmożony apetyt?

Ostatnia edycja:
tyle, że ten wzmożony apetyt to tylko w nocy... na mleku info, ze 3 razy po 210 ml powinien zjesc, on je 5 porcji mniejszych, ale caloscia, tak samo wychodzi, ze ok 630 ml mleka wciagaw dzien no i plus pol obiadku i sloik owocow, to chyba je calkiem w normie w dzien, ale do tego w nocy ida dwie butle po 150 lub nawet 180. aczkolwiek on ma juz 9800 wiec moze wiecej potrzebuje, a moze to przywyczajenie do wstawania.... przez tego cycka, tyle, ze woda go osuzkuje dwa razy w nocy bo mamy ok 4 pobudek, a dwa razy musze dac mleko bo by sie zapłakał....

Strip- iu nas jak byly problemy, z jedzeniem, ze nie chciala jesc , plula itd to musialam wydluzac odstepy m=dzy posilkami, teraz je tak:
5-6 mleko 210
10-11 mleko210
14-15- obiad, duzy sloiczek
17-18 owocki maly sloiczek
20-21 mleko 210

Moze to tez pomoze na nocne pobudki

u nas jest tak, ze te 3 h wytrzyma, ale jak chcialam przeciagnac to juz marudzil bardzo i a i tak 150 zjadl. a co do obiadu to u nas idze max pol malego slocizka nie zje wiecej, a i to w bolach, a mleko MUSI dostac po obiadku z 90 ml na dopchniecie. anie wiemjuz sama czy je za duzo czy za malo bo jak mowilam calosciowo dziennie zjada norme mleka plus te wymagane posilki dodatkowo owoce i obiadku troche, czasem soczek jakis, herbatka i duzo wody. ale dziwie sie, ze po butli kaszki i za 3 4 h dopchenieciem mleka 180 nawet nie pospi dluzej tylko za 2 h pobudka oszukujue woda i za 2 znow sie budzi, wiec ma w nocy 4 h przerwy miedzy mlekami, ale i tak te dwa obowiazkowo bo jeszcze ok 4 rano. eh moze mu sie zmieni przestawic sie musi. nie wiem co zrobic zeby caly obiadek zjadl i nie domagal sie mleka. bo nei chce go na sile karmic, wole zeby posilek byl przyjemnoscia

a sama gotujesz, czy dajez sloiczki?? probowalas sloiczki roznych firm???sa dzieci, ktore nie lubia sloiczkow okreslonej firmy, lub gotowanych obiadow lub tylko chca sloiczki, a moze sporbuj dac jak jest glodny po 3 godzinach przed obiadem, soczek przecierowy- jest syty, wiec na chwile zaspokoji glod, a za ok godzinki obiad podac, moze wtedy zje caly i sie nasyci nie bedzie chcial za chwile mleczka??

a chyba Wam się nie pochwaliłam, że od 3 dni próbujemy z brokułem i jest OK jak na razie. wiem, że to trochę śmieszne, ale jak się ma alergika to taka rzecz niesamowicie cieszy.

natolin - no to wielkie gratulacje dla Pudzianka! :-)

strip - wiesz co, mnie sie wydaje,ze kazde dziecie je inaczej i potrzebuje czegos innego. Nasz Pawel najwiecej zjada 150 mleka, glownie na noc i na drugie sniadanie, a generalnie w dzien je po 100-130. Czasem zje caly sloiczek czegos tam (130 gram),a czasem 1/3. Raz zje 1/2 sloiczka owockow, a raz 5 lyzeczek. I Maly tez je co 3-3.5 godziny. Czasem, jak ewidentnie nie jest glodny to co 4. Takze spokojnie, Wojtus ma po prostu wilczy apetycik i ciesz sie tym!!!A nocki zacznie niebawem przesypiac. Tylko sie nasyci maxymalnie wszystkimi nowosciami. Zobaczysz. Mysle, ze budzi Ci sie w nocy nie tyle z glodu, co z przyzwyczajenia.Ale to minie.Pawel mial identycznie.

My dzis mamy dzien mleczny, bo Paffciowi wysypka okropna na buzi wyszla. Odpoczywamy od sloiczkow. Moze jutro cos mu sama ugotuje:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry