reklama

Kącik małego smakosza

reklama
ja też polecam rybę z warzywami i ryżem, marchew, pietruszka dobrze pasują, sama jestem rybiara i jem prawie ze wszystkim, ze szpinakiem jest dobra,ale chyba jeszcze dzieci za małe na szpinak.

Dziękuję dziewczyny. Zwłaszcza ta rybka po grecku przypadła mi do gustu :-) Jutro będzie akcja gotowanie, więc zobaczymy co młody na to.

ja też polecam rybę z warzywami i ryżem, marchew, pietruszka dobrze pasują, sama jestem rybiara i jem prawie ze wszystkim, ze szpinakiem jest dobra,ale chyba jeszcze dzieci za małe na szpinak.

W sumie nie wiem czy za małe, bo ja daję chyba od miesiąca. Zaczęłam z powodu anemii i jakoś nie zastanowiałam się czy mogę. Wydaje mi się, że chyba są jakieś słoiki ze szpinaczkiem po 4 czy po 5 miesiącu, albo się mylę... :confused:

a teraz pytanie od mojego męża :-D : na jak długi okres czasu mrozicie słoiczki? dokładnie chodzi mu o to jak długo słoiczek jest w zamrażarce.

Bo sie do mnie gad doczepił że dałam młodej mrożony obiadek, który miał 3 tygodnie. ja mu mówie, że mrożonki sie po takim czasie nie zepsują, ale on bla, bla, bla i tekst "założę sie że Twoje dziewczyny na forum gotują i mrożą co tydzień" :-) i wiem, że jak mój Ekspert Żywieniowy :-D wróci z pracy to chętnie poczyta ;-)

Ostatnia edycja:
dzięki dziewczyny za uświadomienie bo nawet nie czytałam i nie sprawdzałam co z tym szpinakiem, a tak mam odpowiedź bez szperania. Ja szpinak mam często więc muszę mu podać.
Alicja ja jeszcze nie mroziłam, słoiczków, ale 3 tyg. to mały okres, warzywa można mrozić tak pół roku.

Ostatnio o mrożeniu ostatnio oglądałam w TV i kiełbasę można na max 1 miesiąc mrozić, a warzywa i owoce to chyba o roku była mowa. Inne mięsa nie pamiętam jak długo, ale ponad miesiąc, bo tylko o kiełbasie mówili, że do 1 miesiąca, ale o kiełbasę i tak tu nie chodzi ;)

ja wiem że są warzywa takie jak strączkowe to pół roku i przyprawy 3mce, bo ja zawsze magi mrożę i niby się okazało, że to przyprawa i ja za długo ją trzymałam w zamrażarce. A reszta warzyw tak jak Elona pisze do roku.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry