reklama

Kącik małego smakosza

reklama
U nas max 180 już z proszkiem (150ml wody+5 miarek bebilonu) rzadko wypija do końca, ale czasem potrafi wypić 120 mleka i za pół godziny znowu (takie ma szaleństwa od kilku dni)- nie wiem czy na raz nie potrafi i potem musi dojeść czy co...

Mamaagusi,moja Amelka to chyba w ogóle ewenement- jak wypije na noc butlęz kaszką 120ml,to święto lasu jest- a do chudzielca jej daleko.Nie ma sposobu,zeby chciała więcej.Obiadku czy kaszki z owocami łyżeczką potrafi wciągnąć ponad 200ml.,ale z butli-zapomnij:no:

No Aga też oczywiście sporadycznie wypija 180 ale tyle robię. zazwyczaj jest wstanie do 140-160 dojść lub tylko 100 i też je przez to częściej. happy ona też obiadku to zje tyle ile dam i zje to w 3 min a z mlekiem to się męczy jak nie wiem...

Może zrób większą dziurkę w smoczku, jak zmieniłam smok w butli z 2 na 3 to od razu wciąga więcej, a tak to zawsze piła 60-100 max a teraz w przedziale od 120-180

Moje dziecko odmawia jedzenia mm. Tylko cyc. Zostawiłam mu na razie około 4 (czasem 5) karmień, zależy od dnia, w tym 3 są w porze nocnej, znaczy 21, 4-5 i 7-8 rano. Czy jeśli dociągnę cycanie do roczku, wprowadzając mu w międzyczasie jogurty, twarożki itp., to w ogóle muszę mu potem dawać mm?

Zaznaczam, że jeżeli chodzi o picie, to nie ma problemu: soczki i herbatki mu wchodzą.

moja koleżanka karmiła do roku tylko piersią, a później przeszła na mm. wydaje mi się, że posiłki mleczne są ważne aż do 3 roku życia, ale może się mylę.

Moje dziecko odmawia jedzenia mm. Tylko cyc. Zostawiłam mu na razie około 4 (czasem 5) karmień, zależy od dnia, w tym 3 są w porze nocnej, znaczy 21, 4-5 i 7-8 rano. Czy jeśli dociągnę cycanie do roczku, wprowadzając mu w międzyczasie jogurty, twarożki itp., to w ogóle muszę mu potem dawać mm?

Zaznaczam, że jeżeli chodzi o picie, to nie ma problemu: soczki i herbatki mu wchodzą.

Ja nie chce karmic tak dlugo ale tez sie nad tym zastanawialam czy nie mozna zastapic skladnikow odzywczych innymi produktami

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry