reklama

Kącik małego smakosza

Do końca 3 roku życia dziecko powinno pić mm? Jeeeny, może jeszcze w ilościach takich, jak w niemowlęctwie? dziewczyny, jak to jest: my wszyscy byliśmy na mleku krowim, a teraz nasze portfele będą stale puste, bo dziecko ma pić mm do ukończenia 3 roku życia???
Olek zna już smak serka homogenizowanego, posmakował też śmietankę, twarożek, jada masło. I nie lubi mm.
To co ja mam zrobić, zmuszać go?

reklama
Alicja, no ja właśnie tak zamierzam: kakao, płatki, serki, jogurty. Wszystko na mleku. I to już za parę miesięcy, może od roczku. Nie czuję jakoś schematu żywienia z 3-letnim podawaniem mm.
cass, a bebiko smakowe od jakiego wieku można podawać?

a może chodzi o to żeby nie podawać czystego mleka krowiego? tylko przetwory? bo w schemacie żywienia niemowląt mam że chyba od 9 czy 10 miesiąca wprowadzać twarożki itd.
teraz błagam powiedzcie że się mojej córci nic nie stanie.... mój mąż teraz jej zrobił kaszkę do wypicia i pomylił opakowania i zamiast bezglutenową zrobił mannę:-( i zamiast łyżki na 100 ml dodał 2,5 na 150 ml.... więc dużo za dużo glutenu i co teraz? nic jej nie będzie? rany czemu ja tej kaszki nie zrobiłam:-(

mamaagusi, ja mam dla Olka oprócz kaszek bezglutenowych także kaszkę manną i w ogóle się nie przejmuję, jak robię: czasem jest ryżowa, a czasem manna - 4 łyżki na 150ml. Nigdy nic dziecku z tego powodu nie było.
Inna sprawa, że kaszki już mu się też nudzą. Mały wybrzydzacz mi rośnie ;-)

reklama
Schematy zywieniowe sa po to by je łamac :)
Ja mm podawalam do 3 r.z., ale to bylo 2x dziennie. Jakos nie moglam sie zdecydowac na zwykle krowie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry