aniawa
Fanka BB :)
Dziewczyny a ja się tak zastanawiam kiedy można zastąpić to jedno mleko z czterech na jakiś jeszcze inny posiłek? I co wtedy podać dziecku zamiast mleka? Chciałabym,żeby Łukasz pił 3 razy mleko, obiadek + COŚ. Co mogę takiego mlecznego mu dać, poza kaszkami...
Mała mi zgadzam się z dziewczynami, że jogurcikiem śmiało możesz zastąpić jeden z posiłków. Mój co prawda chwilowo na samym mleku, ale tak normalnie jadał 3 razy dziennie mm (jedno jest w nocy o 23:00), a oprócz tego kaszkę, obiadek i deserek (głównie owoce). W sumie wychodziło ok. 6 posiłków, bo owoce jadał dopiero jakiś czas po obiedzie.

To juz wole nie ryzykować....Tak naprawdę w nocy to ona i tak nie je normalnie,tylko chce się przytulic,więc u nas chyba nie byłoby różnicy...a boję się,że na gorsze- rozbudziłaby sie ,a wtedy i ja mogę zapomnieć o dalszym śnie...Jak piszesz,że "oszusty" działają tak samo,jak regularna butla,to myśle,że u Twojej Misiulinki tez działa jeszcze raczej nawyk...ale co z tym zrobisz- nie doradzę,bo ze mnie marny ekspert w tych sprawach...Wydaje mi się,że to od dziecka zależy...
i pytanie do ekspozycjonujących mamuś: czy wy po 2m-cach ekspozycji zwiększacie dawkę czy lecicie z koksem???
ehh i co ja mam zrobić ? ciesze się tylko że mleczko zaakceptował nie z cycusia bo on niestety musi pić niedobry nutramigen :-(
.