reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kącik małego smakosza

ja Alutkowi ketchupu też nie dawałam jeszcze. Nie wiem czemu ale akurart on ma dla mnie niewidoczny napis "dla starszaków" ;-) i powiem Ci, że nawet nie przypuszczałam, że specjalne dla dzieciów są na rynku.
 
reklama
Dzięki Wam dziewczyny za odpowiedzi na nurtujące mnie pytania :-)
Oliwia dziś wieczór pierwszy raz zjadła sama w łóżeczku w półmroku, po zjedzeniu dostała smoczka, mąż zgasił światło i czekał aż zaśnie, trwało to max do 10 minut :-)
Co do kabanosów i ketchupu to nie dawałam jeszcze Oliwii.
 
A ja w weekend kupie kabanosy i ugotuje (dla mnie kabanosy sa strasznie tluste, wiec wole troche ten tluszcz wygotowac). Powinny zasmakowac Mlodemu, bo lubi mieso. Dzieki dziewczyny za kulinarna wskazowke.

Mlody dzis zjadl tyle, ze teretycznie powinien przespac noc. Ciekawa jestem, czy sie pomyle...
 
U nas w domu ketchup akurat zajmuje miejsce razem z colą i chipsami,czyli żadne.Nie wydaje mi sie,by dzieciom był do czegoś potrzebny,nawet ten "bez konserwantów".(Nawiasem mówiąc,to po co konserwanty w ketchupie,który w składzie ma ocet:/?)
 
no mi też się dziecku nie wydaje potrzebny...
Happybeti u Was to tak zdrowo widzę :-) Ja ketchup uwielbiam, ale nie bardziej niż colę i chipsy ;-)
 
reklama
odnośnie kechupów wszelkiego rodzaju to chciałam Was trochę z błędu wyprowadzić, bo one wcale takie złe nie są. Przede wszystkim mają najwięcej antyoksydantów (dzięki temu, że posiadają likopen) ze wszystkich przetworów pomidorowych (nawet od samych pomidorów mają ich więcej), obniżają choresterol plus mają dużo wartościowych składników mineralnych takich jak magnez, jod, wapń, żelazo...
sęk w tym, żeby robić takowy ketchup samemu albo dokładnie (!!!) sprawdzać skład i kupować te z min. 85% zawartością pomidorów. I tu powiem Wam, że w tym przypadku drogie :no: = lepsze. Ja jesterm maniaczką ketchupów i chyba tylko ten z pudliszki spełnia moje wymagania :rolleyes2: bo o ile ketchupy typu "diablo pomidorro", "mexicana" itp. itd. to jeden wielki szit tak są na rynku i takie, które takowym g*** nie są ;-) o!
 
Do góry