• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kącik małego smakosza

Tatara bym nie tkneła :no: a kogel mogel to był mój przysmak z dzieciństwa, na równi z mleczkiem w tubce ... mniam :rofl2:
Ale Patryk głównie ze względu na swoją alergie, ani jednego ani drugiego szybko nie spróbuje :-(

reklama
Oj, też się zajadałam koglem moglem. Babcia nam robiła taki bez dodatków albo z kakao lub cytryną. No ale dziecku bym jednak nie podała. Kiedyś ludzie nie mieli takiej wiedzy jak my teraz. To, że tyle wiemy, to duży plus, ale i obciążenie, bo na pewno nie pozwolimy dzieciom na wiele rzeczy, których same próbowałyśmy i to nie tylko w kwestii jedzenia.
Roxi, o tak - mleko w tubce to było to:P

ech ten kogel mogiel robiony na 3 sposoby mniam mniam.Moja napewno kiedyś dostanie. No ale narazie to zdeycdowanie za wcześnie.

Kiedyś nie było tyle dostępnych słodyczy i ludzie jakoś musieli sobie radzić.

Ragna w tubce mleka to ja jakos nie specjalnie za to moj brat namietnie.

ragna, dlaczego teraz byś mleczka w tubce nie zjadła ? My z mężem raz na jakiś czas sobie taki rarytasik kupujemy :-) tylko jakoś czekoladowe nam się upodobało, a kiedyś to chyba nie było, przynajmniej sobie nie przypominam wyboru smakowego ;-)

A my z M. mleczko w tubce lubimy do dzis i jak roxi czasem sobie taki rarytasik "zapodajemy":-p:-D.
Kogel -mogel - teraz bym chyba nie zjadła,ale w dzieciństwie i owszem,lubiłam:tak:.
I tak sobie myśle,że i to mleczko i kogel mogel kiedys Amelce dam sprobować.Ale to kieeedys tam.Może jak polubi słodki smak,bo na razie to ze "słodkości" przechodzą u nas jedynie soczki,jogurciki czy twarożki.Standardowymi słodyczami (babcia np wciska ciasteczko) pluje.I dobrze:-D:-p.

reklama
i właśnie ROXI mi o mleku w tubce przypomniała. To było moje ulubione "coś słodkiego" w dzieciństwie (poza michalkami/ truflami i śliwkami w czekoladzie) :-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry