reklama

Kącik małego smakosza

Lolisza a przy zagęszczaniu kleikiem też dajesz smoczek 3? Ja też mam Avent i też z 3 mała pije. Herbatkę i soczek z 1.

A ten trójprzepływowy nie jest za "mocny"? Franio się nie krztusi?

I jakiej firmy kleiku używacie?

Ostatnia edycja:
reklama
Ile razy dziennie podajecie dziecku kleik albo kaszkę? Pytanie do mam które wprowadziły już ten rodzaj urozmaicenia do diety maluszków :)

monimoni wiem że pytanie nie skierowane do mnie, ale ja na przykład kupiłam kleik kukurydziany z Nestle ( takie żółte opakowanie), poszłam za radą Loliszki, że niby mniej zatykający niż ryżowy :)

Monimoni ja kleik mam taki jak Mala_mi kukurydziany Nestle. Franek pije go smoczkiem trójprzepływowym i na największym przepływie i nie krztusi sie, ale samo mleko, herbatke, soczek pije normalnym 3 z aventu. Nie wiem czy normalną 3 poleci kleik bo on sie nie rozpuszcza idealnie na gładko, zostają takie mini drobinki i mogą dziurki zatkać, Frankowi tak sie kiedyś przytrafiło jak nie mieliśmy jeszcze trójprzepływowego i sie wpieniał strasznie. Ten trójprzypływowy ma taki jakby krzyżyk/kreseczke, nie dziurke. W zalezności od tego jak ustawisz butelke to płynie szybciej lub wolniej, Franek ciagnie kaszke lub kleik na najszybszym i potrafi wciągnąć 150 ml w dwie minuty.

A nie meczy sie Lenka jak pije z 1? Nie poci sie przy tym?

My dziś spróbowalismy mus bobovita jabłko+banan i to sie okazało absolutnym hitem. Franek najpierw zjadł pół słoika dyni z ziemniakiem a potem dałam mus na próbe i jak przestałam to był ryk ze jeszcze, zjadł więc jeszcze pół kubeczka, zjadł by pewnie cały ale stwierdziłam ze mu podziele i dostanie drugie pół na deser ok 17:00
Faktycznie dużo lepsze to moim zdaniem od np banana ze słoiczka.

Ostatnia edycja:
Młody dzisiaj dostał ziemniaczki z dynią. Zjadł 2/3 słoiczka, a jak przestałam mu dawać to patrzył wymownie ze wzrokiem co tak mało matka.
Ja kaszkę daje raz dziennie na noc. Chciałam jeszcze w ciągu dnia wprowadzić samą kaszkę ryżową bananową też raz, ale ulewał mi po tym.

A czy jest różnica jakaś z podaniem dziecku kaszki na noc o smaku czegoś tam niż zwykłej kaszki?
Najpierw podawałyście rano kaszkę,aby sprawdzić reakcję dziecka?

no moja wczoraj zjadła ledwo ledwo ziemniaka z dynia dzis było mi jej szkoda i zabrałam bo normalnie brało ja na wymioty. w sumie ja tez dyni nie lubie a na sam zapach dania mnie bierze na wymioty. Jutro zapodam brokuły i reszte banana który uwazam ze w smaku jest beznadziejny ale mała go nawet je chetnie

Ile razy dziennie podajecie dziecku kleik albo kaszkę? Pytanie do mam które wprowadziły już ten rodzaj urozmaicenia do diety maluszków :)

monimoni wiem że pytanie nie skierowane do mnie, ale ja na przykład kupiłam kleik kukurydziany z Nestle ( takie żółte opakowanie), poszłam za radą Loliszki, że niby mniej zatykający niż ryżowy :)

Ja raz rano na spróbowanie dałam mleczno-kukurydziano-ryzowy. Ale jako zagęszczenie tylko, tak półtorej miareczki. No i przez trójprzepływowy wszystko leciało z buzi bo... za dużo na raz leciało choć na 1 przepływie - musiałam dać zwykłą trójkę. Rzadkie jest w miarę to leci.

Wychodzi na to że mój Franek jest jakiś nienoramalny z tym łykaniem, bo on zagęszczone trójprzepływowym zje tylko na największym przepływie, inaczej sie wścieka, wali głową na boki bo nie leci tak jak chce. Albo taki leń pieroński :)

reklama
Lolisza, podejrzewam że to przez to, że ona dopiero niedawno dostała smoczek z 3 dziurkami. Krztusi się póki co czasem nawet marchewką... Więc muszę uwazać, ale dzielnie uczymy się połykać większe "kesy"

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry