reklama

Kącik małego smakosza

Hmm... to moze dlatego Justyna tak cierpko przyjęła pierwszy posiłek łyżeczką bo była to marchewka???? Spróbuje jabłko z banankiem we wtorek-srodę .

reklama
hmm, a ja chciałam zacząć od marchewki... bo doktor mówiła, żeby najpierw właśnie ziemniak, dynię albo marchew, a tylko marchew jest sama w słoiczku...

a my już drugi dzień delektujemy się jabłuszkiem :tak: wczoraj była tylko jedna łyżka (oczywiście na raty :-p) zjedzona przez Isię w skupieniu bez najmniejszego zabrudzenia. za to dziś pochłonęła już więcej, za każdym razem kiedy odkładałam słoiczek zaczynała kwękać i patrzeń na mnie błagalnym wzrokiem, ale nie było już tak grzecznie jak wczoraj bo mała postanowiła że nie tylko buzia ale i rączki powinny jabłuszka spróbować i zaczęła pchać je do dziubka. W efekcie czego tetra i śliniak też posmakowały deserku :-p
W pon. ruszamy z marchewką..zobaczymy czy jej podejdzie, jakby co zaopatrzę sie jeszcze w marchew z jabłuszkiem, może lepiej zasmakuje niż sama.

Franek dzisiaj zjadł resztę jabłka z bananem. Jak zbliżałam łyżeczkę do jego buzi,to sam już ją otwierał... Normalnie zapamiętał,że tu jest pyszne jedzonko. A w poniedziałek dam obiadek. I może spróbuję dać kaszkę... Kupiłam smoczki trójprzepływowe,więc będę próbować.

Lence jabłuszko średnio podeszło, chyba za kwaśne. Za to jabłuszko z marchewką - rewelka. Wsuwała aż jej się uszy trzęsły. No i buziolek otwierany za każdym razem.

Wy tu macie młodsze dzieciaczki od mojego, a ja jeszcze nie dałam mu nic nowego poza herbatką jabłko- melisa, która jak na razie jest OK! No ale od poniedziałku ruszamy z jabłkiem :-)

Zazdroszczę monimoni, bo u nas kupki bez zmian mimo jabłuszka. Wojtek nadal stęka i nie potrafi nic wypchać. Dzisiaj jak mu dotknęłam odbytu to aż płakał. Po żelazie miały być biegunki (wg lekarki) a są zaparcia. Póki co bierze pół dawki. Strach pomyśleć co będzie gdy weźmie pełną.

reklama
:-( współczuję :-(
apropos kupki (choć temat jedzeniowy :-D ) to mój miał dzisiaj jeden z nielicznych dni, kiedy nie zrobił kupki... mam nadzieję, że jutro będzie!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry