Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Dziewczyny,
odnosnie dluzszego spania w nocy przez dzieci, to pielegniarka mi poradzila, aby przy karmieniu nocnym podawac rozcienczone mm. Tym sposobem, brzuch sie 'napelni' i troche oszuka i dziecko bedzie glodne rano i bedzie wiecej jadlo w dzien. Im wiecej zje w ciagu dnia, tym dluzej pospi w nocy - to wiadomo. Natomiast nie wpadlam na to, zeby Pawlowi rozcienczac mleko. Wrecz przeciwnie dawalam zageszczone mm, zeby dluzej spal...SKutek odwrotny. Pielegniarka powiedziala, zeby sprobowac jak najszybciej oduczyc tak czestego jedzenia w nocy, bo potem sie przyzwyczai i mu tak zostanie...
Zatem zeszlej nocy podalam o 24tej jeszcze mocno zageszczone mleko, a potem przy kolejnych pobudkach 120ml wody z 2ma miarkami mleka. Pawel wypil 80ml, czyli tak naprawde tylko 40mm. A ze mial dzis tylko jedna pobudke o 5.20 rano, to nastepne karmienie bylo juz moim mlekiem o 8.30, 11.30 i 14.30 (zjadl 170lm od 14.30-16.00).Kolejne karmienia zrobie juz zageszczonym mm i w nocy znow rozwodnie. Podobno takie przestawianie troche trwa, ale bywa skuteczne...
Zdam relacje po tygodniu, czy sposob skuteczny.
P.S.
Niestety nie wiem, co poradzic mamom karmiacym tylko cycem...
Tylko, że kobiety w Afryce to rozcieńczały mleko do każdego posiłku a nie tylko raz czy dwa w nocy. Ja rozcieńczałam mojemu starszemu synowi właśnie w nocy, wprawdzie był nieco starszy, ale podziałało tzn. jeść już nie wołał ale żądał picia.Nie wiem czy to dobry pomysł z tym rozcieńczaniem mleka i czy to jest zdrowe dla dziecka,kobiety w Afryce również rozcieńczały mleko Nestle (pamiętacie ten artykuł w internecie) ale to jest tylko moje zdanie,każdy robi jak uważa;-)