reklama

Kącik małego smakosza

lolisza - ewidentnie sie w nocy najada! Pierwszy posilek zjadl mi dzis o 13.20!!!!!Czyli bez jedzenia 7 godzin wytrzymal.W nocy nie dostanie mleka, najwyzej miarke na 120ml wody. Samej wody ostatnio nie chcial, ale sprobuje.

Masakra!

reklama
Ida czemu ty robisz mleko 150 ml z 3 miarek a nie tak jak na opakowaniu z 5 miarek?Zaciekawiło mnie to..

Zapomniałabym napisać o dzisiejszej pierwszej marchewce.Jabłko smakowało ale marchewka? Ja opluta,podłoga,łóżko,leżaczek,śpioszki(to co wystawało spod śliniaka),dziecko oplute,wszystko oplute,dosłownie brał do buzi i robił - pfffff Ubaw po pachy tylko dużo prania hehe,a najciekawsze jest z tego to że śliniak jak najbardziej czyściutki hahha:-D

Ostatnia edycja:
Mój synek to wychodzi na to, że jest największy. Dzisiaj ważył 7800gram...
Dziewczyny lekarka kazała mi już gluten wprowadzać w postaci kaszki manny.
No i mam problem, bo bezmleczna jest tylko wieloowocowa i pisze, że po 6miesiącu.
Czy ktoś spotkał się z manną bezmleczną (do robienia na wodzie), jak tak to dajcie namiary na firmę albo sklep.
A i dziąsełka rozpulchnione, niedługo mogą pojawić się zębiska.

nienawidze marchewki. NIENAWIDZE. I już . Dwie tetry, dwa śliniaki, śpiochy, kocyk - uwalone i nie schodzi. A moja dziś przeszczęśliwa przy jedzeniu - ja jej łyżkę a ona za łyżką łapki pcha do buzi i zanim zdąże ją powstrzymać już sie wytarła o śpiochy i kocyk...normalnie cudnie..wczoraj marudziła, dziś zjadła z apetytem pół słoiczka, ale po swojemu czyli musiała podzielić sie marchewką z otoczeniem..ehh...a tak lubiłam te śpiochy...

macie jakieś sposoby na wywabienie plam z marchewki? Zaczynam nie lubić pomarańczowego...

Madlein ja mojej podałam dzisiaj gluten w postaci kaszki mlecznej na dobranoc z biszkoptami Hipp i on ma gluten. Pluła dalej niz widziała.
A kaszke manne mozna kupic zwykła na dziale kasz itp i poprostu zrobic ja na mleku mm

Madlein ja mojej podałam dzisiaj gluten w postaci kaszki mlecznej na dobranoc z biszkoptami Hipp i on ma gluten. Pluła dalej niz widziała.
A kaszke manne mozna kupic zwykła na dziale kasz itp i poprostu zrobic ja na mleku mm

A to mówisz np o takiej zwykłej kaszce mannie w niebieskim opakowaniu z misiem? Bo takie widziałam na dziale kaszek,ryżów i makaronów.Wydaje mi się że mojej lekarce tez chodzilo o taką zwykłą kaszkę mannę tylko nam kazała robić zupki z warzyw i zagęszczać jedną łyżeczką zwykłej kaszki manny...hmm...no sama nie wiem.

Alicja właśnie wróciłam z łazienki,prałam pieluszkę,śpioszki i swoją bluzkę bo wszystko zaplute w marchewce,niestety zeszło mi dopiero po waniszu.Jak wyschnie to piorę normalnie w loweli jeszcze.

A to mówisz np o takiej zwykłej kaszce mannie w niebieskim opakowaniu z misiem? Bo takie widziałam na dziale kaszek,ryżów i makaronów.Wydaje mi się że mojej lekarce tez chodzilo o taką zwykłą kaszkę mannę tylko nam kazała robić zupki z warzyw i zagęszczać jedną łyżeczką zwykłej kaszki manny...hmm...no sama nie wiem.

Alicja właśnie wróciłam z łazienki,prałam pieluszkę,śpioszki i swoją bluzkę bo wszystko zaplute w marchewce,niestety zeszło mi dopiero po waniszu.Jak wyschnie to piorę normalnie w loweli jeszcze.

Tak samo robie z tymi plamami dlatego wczesniej tak mowiłam duzo papierowych reczników i vanish.

A kaszka manna nie wiem jakie ma opakowanie ale mozna ja zrobic na mleku mm albo dodac do zupek czy gotowanych przez siebie czy tych słoiczkowych

Ida czemu ty robisz mleko 150 ml z 3 miarek a nie tak jak na opakowaniu z 5 miarek?Zaciekawiło mnie to..
żeby oszukać brzuszek małej terrorystki;) po takiej oszukanej już dwie noce śpi po 2h dłużej. a daję 150/3 bo bałam się (nie wiem czemu, w gruncie rzeczy;P)dać 120/1:) ale dzisiaj chyba zrobię 150/2 i zobaczę czy brzuszek da się jeszcze dłużej oszukać...
lolisza, co myślisz o tym sposobie? no i dzięki wielkie za odp dotyczącą wagi młodej!!!:D:D:D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry