reklama

Kącik małego smakosza

Dziewczyny,napiszcie mi,jak zagęszczałyście mleko w butki kleikiem? Kupiłam ryżowy i nie wiem,ile mam go wsypać:zawstydzona/y:. Wiem,że była o tym mowa,ale teraz ciężko jest mi znaleźć. Pliiiiissss.
Któraś z dziewczyn mi tutaj pisała że daje 1 miarkę do 120ml a 2 miarki do 150ml. :-) No ale niech się jeszcze ktoś wypowie:-).

reklama
Dziewczyny,napiszcie mi,jak zagęszczałyście mleko w butki kleikiem? Kupiłam ryżowy i nie wiem,ile mam go wsypać:zawstydzona/y:. Wiem,że była o tym mowa,ale teraz ciężko jest mi znaleźć. Pliiiiissss.
to chyba zależy jaki masz smoczek, mi przez zwykły 3+ nic nie leci nawet jak dam tylko 1 łyżeczkę, przez ten do kaszek leci bardzo szybko więc na 150 ml mleka sypię 5 miarek żeby mały się nie dławił.
Ja pytałam wcześniej jak leci przez te trój przepływowe???????? Ktoś próbował?????

to chyba zależy jaki masz smoczek, mi przez zwykły 3+ nic nie leci nawet jak dam tylko 1 łyżeczkę, przez ten do kaszek leci bardzo szybko więc na 150 ml mleka sypię 5 miarek żeby mały się nie dławił.
Ja pytałam wcześniej jak leci przez te trój przepływowe???????? Ktoś próbował?????
a ten do kaszek to jaki masz?
Ja dzisiaj kupiłam trójprzepływowy z LOVI i zamierzam wypróbować na kleik na 2 miarki z mleka na 150 ml mleczka.

a ten do kaszek to jaki masz?
Ja dzisiaj kupiłam trójprzepływowy z LOVI i zamierzam wypróbować na kleik na 2 miarki z mleka na 150 ml mleczka.
mam własnie LOVI do kaszek taki z krzyżykiem ale 6+ bo 3+ nie ma jest tylko ten trój przepływowy ale go akurat w aptece nie było i sama jestem ciekawa jak z tego trój przepływowego leci.

Krzyś daje rade z tego z krzyżykiem ale jak ma 5 łyżek kleiku. No i śpi po tym od 20 do 5 rano :-) a tak to po samym mleku już o 3 była pobudka najpóźniej.

Ostatnia edycja:
mam własnie LOVI do kaszek taki z krzyżykiem ale 6+ bo 3+ nie ma jest tylko ten trój przepływowy ale go akurat w aptece nie było i sama jestem ciekawa jak z tego trój przepływowego leci.

Krzyś daje rade z tego z krzyżykiem ale jak ma 5 łyżek kleiku. No i śpi po tym od 20 do 5 rano :-) a tak to po samym mleku już o 3 była pobudka najpóźniej.
My też mamy 6+ do kaszek ale to na przyszłość, bo na razie też bałabym się mu podać w tym. Na dniach wypróbuję ten trójprzepływowy. Bo dzisiaj zmieniłam małemu smoczki na mleko z 0+ na 3+, bo w aptekach nigdzie nie mogłam ich dostać - dopiero w supermarkecie Realu mieli pełno tych smoczków LOVI.

My juz 3+ mamy dawno i nawet herbatka dobrze z nich idzie. Ja tez nigdzie nie mogłam go znaleźć i zamówiłam w aptece, będzie we wtorek ale bym chciała wiedzieć czy jest sens kupować bo jak z niego ten kleik nie leci?!

Lolisza Wikusia zjada całe 150 ml i jeszcze się domaga więcej. Jak odciągam moje mleczko z piersi to nawet 160 na jedno posiedzenie zjada. Je i z butli i z piersi bez problemu, może dlatego że przez nakładki silikonowe ja karmię. W czwartek 10 idziemy na ważenie to zobaczymy czy coś przybrała.

My juz 3+ mamy dawno i nawet herbatka dobrze z nich idzie. Ja tez nigdzie nie mogłam go znaleźć i zamówiłam w aptece, będzie we wtorek ale bym chciała wiedzieć czy jest sens kupować bo jak z niego ten kleik nie leci?!
a czy przypadkiem dawidowe nie ma tego trójprzepływowego wypróbowanego, poczekamy może jakaś mama się odezwie jeszcze. Ja dzisiaj nie podam małemu kleiku niestety, bo dzisiaj już jedną nowość słoiczkową wprowadziłam do jadłospisu małego a nie chce za dużo na raz :)

reklama
Któraś z dziewczyn mi tutaj pisała że daje 1 miarkę do 120ml a 2 miarki do 150ml. :-) No ale niech się jeszcze ktoś wypowie:-).

Jak daję jedną miarkę kleiku kukurydzianego to daję zwykłe 3 dziurki Aventa na 150 mleka.
Jak dam 3-4 kleiku to tylko trójprzepływowy. Na początek pierwsza kreska, potem dwie a jak zgęstnieje to z trzech kreseczek ciągnie.

To prawda, ze w 3-przepływowych jak się zrobi za rzadkie to wszystko jest na brodzie i dzieć się dławi. Najlepiej mi leci tak z 3-4 miarek kleiku kukurydzianego albo z dodatkiem 3 łyżek kaszki mleczno-ryżowo-kukurydzianej na 150 mleka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry