• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

No właśnie to samo właśnie usłyszałam od koleżanki i jak przekręciłam małego na brzuch to zaczął płakać. NO i teraz nie wiem czy ja nie umiem go położyć na brzuchu, czy on jeszcze nie zakumał o co chodzi?:szok:
wanilia79 nasz mały też nie lubi na brzuszku spać. Mamy monitor oddechu, więc jak zaśnie na pleckach głębszym snem to go przekręcam na "żabkę" i zanim się zaczai że na brzuszku leży to godzinka minie.:tak:

reklama
Sama piłam. Po prostu akurat taką miałam w domu po starszej córce, a teraz daję Bartkowi koperkową. Nie za dużo po 30 ml na dzień i tak między jesnym a drugim mlekiem, bo za pierwszym razem dałam mu pić, a potem odrazu mleko, to ulewał.

A z tym zapachem mleczka, to u nas też tak jest więc jak mały jest po karmieniu, to proszę M żeby do niego zaglądał, bo jak jest głodny, to się nie da oszukać. A z leżeniem na brzuszku, to tak różnie raz lubi raz nie. Ja go kładę przed zmianą pieluszki na chwilę, to się wypierdzi ;-) i lepiej kupa idzie.

Mój niuniuś wcina herbatkę rumiankową i to w dużych ilościach. Szczególnie po karmieniu bo zawsze w tedy ma czkawkę. Czy wasze maleństwa też tak często mają czkawkę? Zastanawiam się czy to ma jakiś związek np z moją dietą. Choć po sztucznym jedzeniu też ma.

czarna79 my podajemy witaminę K, ale od niedawna dopiero:sorry2:
My już po wizycie u ortopedy. Lekarz nawet ok. Najpierw przebadał małego:główkę, kręgosłup, rączki, nóżki a na końcu bioderka.Potem zrobił mu usg i się okazało że mały ma prawe bioderko mniej dojrzałe niż lewe:baffled: Mówi że widocznie w brzuchu coś źle się ułożył i dlatego to się nie wykształciło do końca, a był dość długi. Zapisał jakieś "majteczki ortopedyczne":sorry2: i mówił że to kwestia 4-6 tygodni żeby się skorygowało. Już ja widzę jak mały będzie płakał jak będzie musiał w czymś takim siedzieć 18h/dobę:-(

reklama
Antuanet oj zal mi twojego szkraba
czarna ja daje K i D

Kamilek rano zwymiotował jak dostał herbatke koperkowwą coś przestała mu podchodzić??? I co mam robic na jego prężenie się?? Ja pije herbatki, masuje brzuszek.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry