• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

reklama
KASKADA ona ma wogole wielka potrzebe ssania bo wrecz rzuca sie na smoczka i na raczki i jak tylko sie ja smyrnie kolo ustek to zaraz chce to brac do buzi.
Ona bardzo czesto przysypia na cycu i pozniej juz tylko mieli jak smoczka a nie pije a jak ja odloze to juz nie spi

Witaj Dorotko :-) moja Mariczka podobnie jak Oliwka. Przy cycku przysypia co chwilę. Biorę ją do odbijania i śpi na ramieniu, a jak ją odłożę to ssak jeden się budzi...

Też ma silny odruch ssania, a mój M. jest przeciwnikiem smoczka, ale czasem ulega, jak Nunia się bardzo męczy z uśnięciem.

Na szczęście po powrocie ze szpitala jest super. Marika je i śpi, nie jest marudna, ale woli spać na ramieniu (najchętniej u M.) lub niedaleko nas - potrzebuje bliskości i ciepła, a ja się boję, żeby się nie przyzwyczaiła.

Karmię tylko piersią na żądanie- mniej więcej co 2-3h, czasem potrzeba jej tylko kilku minutek i zasypia.

Heh to chyba kazde dziecko ma tak, ze zasypia przy piersi, Rafałek tez, a jak go odkładam do lozeczka to sie budzi... No chyba ze karmie w nocy na leząco to z reguły usypiamy oboje, a potem sie budze z cycem na wierzchu :-D On ma duża potrzebe ssania, wiec czesto ma smoczka w buzi... Nawet przez sen widac jak sobie go dyda. Czasem sie tak bawi smiesznie, wypluwa go i wsysa z powrotem :-D he he, no nic pozniej jakos go odzwyczaimy od smoczka.

Ostatnia edycja:
Wanilia ja nadal mam nadzieje, ze naszym dzieciom po prostu cos zaszkodziło, a nie jest to skaza i szczerze w to wierze :-)

Ja też mam nadzieję...

U nas przeprawy z kupą ciąg dalszy, syrop od doktorowej nic nie pomógł, mało, że kupy rzadkie, to i wzdęcia go męczą.:-(:-(
Tak się zastanawiam co inne mamy jedzą i jak zachowują się dzieciaczki, bo ja to teraz tylko gotowany ryż, kurczak, marchewka, chleb, dżem i wędlina, a do picia inka, bo sok jabłkowy nawet wyeliminowałam z diety :crazy:.
W ogóle to przeczytałam w ciązy mnóstwo róznych porad, w szpitalu położne też dużo mnie nauczyły, ale NIKT nie wspomniał, że skaza, ujawnia się dopiero w 3-4 tygodniu życia dziecka! A ja od początku żarłam te budynie, serki, kawa z mlekiem, no i tego alergenu pewnie u małego się dużo skumulowało i teraz trochę musi potrwać nim objawy miną.:baffled:

wanilia79 nasz maluch też straszne wzdęcia ma:-( Do tego walczymy z kolką niemowlęcą, śpimy po 3-4h na dobę:szok: Ja podobnie jak TY mam bardzo mało urozmaicone menu, na okrągło: rosół, bułki z wędliną drobiową, mięso gotowane, jabłka gotowane, a do picia:herbata dla karmiących, plus ziółka:rumianek,koperek włoski, mięta.:-( A maluch dalej ma wzdęcia.

ja tez baardzo uwazam co jem...kanapki z wedlina, ryba gotowana albo kurczak, ziemniaki i marchewka gotowana lub buraki.kaszka manna , wafle ryzowe i koniec:/pije tylko ta koperkowa herbate, miete i raz dziennie malinowa.i to cala moja dieta...:/a Rafal wzdecia ma dalej:(ale kupy robi i to duuuzo...kolo8-10 dziennie

Szczerze mówiąc dość mam tej diety, bo efektów jak nie było tak nie ma, a najgorsze te kupy - smierdzą i są takie rzadkie. Chyba musze poszukać innego pediatry, bo ten to sie nie nadaje.......

reklama
JUSTYNKA wiem ze MINISIA nie cycoli :-)

Ja tez na okraglo jem tosty heheh z dzemem wedlina i serem zoltym Nabial to tylko mleko ale to herbaty czyli bawarke i zwykla herbate pije i dla karmiacych no i wode niegazowana A jem rosol mieso gotowane ziemniaki ryz i biszkopty wpierdzielam na okraglo hehehe Tez uwazam co jem :-)
Ja moja nadal cycole ale niestety dokarmiac musze bo moje cycki juz puste sa a mala sie domaga ogromnym wrzaskiem :-(Ale juz staram sie tym nie przejmowac :-)
W tymm tygodniu jak M bedzie mial wolne to chce zrobic eksperyment ze caly dzien bede sciagala pokarm i bede przez caly dzien dawala malej moje z butli i zobacze ile mi sie pordukuje przez 24 godziny tego mleka w cycach i zobacze czy malej to starcza Czy jeszcze trzeba bedzie ja dokarmic Musze tak zrobic aby wiedziec czy moje mleko jej stracza a ona robi mnie w bambuko czy rzeczywiscie nie starcza Ale jak po karmieniu chce sciagnac to prawie go nie ma a Oliwia nadal glodna :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry