• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

reklama
A CZY Są TU W OGóLE MAMY NIECYCOLąCE?? czy to tylko ja jestem inna??
:confused:

Dlaczego zaraz inna. Ja w nocy też mam ochote rzucić w diabły te karmienie cycolami. Butelką szybciej nakarmie niz cyckiem i nie ma takich strat typu mokra koszula nocna;-) Jak rzuciałam hasło, ze koniec karmienia to niestety moja mama się oburzyła ze chociaz do 3 miesiaca powinna cyolić tak więc odczówam nacisk.

Hej dzwoniłam do połoznej srodowiskowej w sprawie tych krostek sluzu i ona powiedziała ze to moze byc atopowe zapalenie skory i mam całkowicie zrezygnowac z nabiału:(:-(:-(:-(:-(masakra, dieta i tak uboga a teraz nawet niebedzie mleka. A czym zastepujecie nabiał?zeby miec pełno wartościową diete no i zeby było mleko?
Wogóle jestem zła bo chciałam malą zapisac na wizyte kontrolną i dzwonie do przechodni a ona powiedziała ze zdrowych dzieci nieprzyjmuja teraz i zebym nieprzyjezdzała a na szczepienie to mam sie dowiadywac ale raczej tez niebedą przyjmowac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:wyobrazacie sobie?mam sie dowiadywac dzien wczesniej jak bede sie wybierac:wściekła/y::wściekła/y:nieiwem czy jakaś epidemia panuje czy co?ale tam w tej przechodni jest odzielne wejscie dla dzici zdrowych i oddzielni lekarze wiec niewiem o co chodzi:baffled::baffled::baffled::angry::angry::angry:

Justyneczka moja mala je 120 rowniutko co 3 godziny, a jak Twoja.Z tego co jest napisane na opakowaniu mleka powinna jesc juz 150 5-6 razy na dobe, ale ona woli mniej ale 7 razy.Za Twoja rada zmienilam jej mleko i problemy z brzuszkiem minely, ale ja zdecydowalam sie na Aptamil niebieskie i jak narazie jestem zadowolona.W czwartek bede wiedziala ile mala obeznie wazy, bynajmniej w 28 dniu wazyla 4830 czyli od urodzenia przybrala 775 g wiec chyba niezle(mam nadzieje).
Ciekawa jestem jak to jest u Ciebie, Twoja mala tez urodzila sie spora wiec moze jest podobnie.

reklama
hmm, nie wiem jak to jest.zgłupiałam. moja widzisz je tak 90-100 co2h a przybrała 1,4kg taak. tez bylismy w szoku. jak zobaczyłam na wadze 5,6 to pomyslałam ze waga jest popsuta.;-) ale widze ze nie tyle po całosci a na buzi zrobiła sie pulchniejsza no i w długosc poszło ostro. nie mierzylismy jej ale widze po ubrankach. ona spi bardzo duzo a podczas snu uwalnia sie hormon wzrostu- za pół roku moje dziecko bedzie wygladało jak roczniaczek cos czuje :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry