• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Dziewczyny mam do Was pytanko czy ktorac z Was uzywa kosmetykow Nivea sensitive???
Nie wiem czy pamietacie ale pisalam wam ze mala ma bardzo sucha skore i lekarz podejrzewa egzeme.Kazano mi stosowac do kapieli Oilatum (co i tak robilam od ur.) i emolieny ale jest jeszcze gorzej.Zaczelam sie zastanawiac czy to wszystko nie jest wina wlasnie oilatum i od kilku dni przestalam mala kapac w oilatum i wydaje mi sie ze jest lepiej.Juz ja to nie swedzi i jest mniej czerwone, tylko ma tak strasznie sucha skore...Szukam wiec czegos co pomoze ale bez parafiny bo podejrzewam ze moze to przez to.

reklama
Ja stosowałam Oilatum do 2 miesiąca życia Sebcia a teraz od kilkunastu dni używam Nivea Sensitive i dodatkowo po kąpieli smaruję i masuję oliwką synka.
Jest dużo lepiej.

Stasiowi zeszla cala skora po urodzeniu. lekarz powiedzial ze pewnie brakowalo mu jakis witamin w brzuszku;-) Mial potem baaaaaardzo sucha skore, kazal smarowac czesto oliwka, takze 3 razy dziennie mazalam go oliwka bambino i teraz jest ok.

Ja używam różnych kosmetyków. Nivea, Jonson, Oliatum ale najbardziej jestem zadowolona z Hippa i Bubchen. Mały na początku dostawał mi tylko wysypki ale się okazło że to po oliwce z Jonsona. Kacperek niema na szczęście żadnych problemów za skórą. Jedynie co to wysypka przy ustach ale wtdaje mi się że to od rączek bo ciągle trzyma je w buzi.

Dzieki dziewczyny za rady, sa bezcenne.Nikt mi nie chce wierzyc ze mozna miec uczulenie na oliatum, a Ty Czarna mnie pocieszylas ze jeszcze nie zwariowalam;-)
Dzieki i sprobuje chyba tej Nivei.O tych kosmetykach hippa tez slyszalam, ale to moze potem jak nivea nie zadziala.Najgorsze ze u mnie nie ma ani tego ani tego tu popularne sa kosmetyki Johsona i Oilatum.

Ja też używam nivea sensitive do kąpieli. Agniesia 25 może spróbuj też dodatkowo dodawać rumianku do kąpieli?i przede wszystkim często smaruj malucha oliwką.mój na główce miał taką skorupkę mimo częstego czesania i dokładnego mycia główki.po częstym smarowaniu oliwka wszystko mu ładnie zeszło.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry