• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Co do kąpieli- my już wypróbowaliśmy wannę- Adaś jest przeszczęśliwy jak może popływać :) Od zawsze lubił się kąpać, z tym że wanienka jego juz przymaława- nie da sie tak fajnie popluskać. W dużej wannie normalnie nam pływa, tylko główke mu przytrzymujemy :)

A co do 'bakterii' to gdzies czytałam, że przed wspólną kąpielą z dzieckiem należy wziąć prysznic. Polecam :)

reklama
Co do kąpieli- my już wypróbowaliśmy wannę- Adaś jest przeszczęśliwy jak może popływać :) Od zawsze lubił się kąpać, z tym że wanienka jego juz przymaława- nie da sie tak fajnie popluskać. W dużej wannie normalnie nam pływa, tylko główke mu przytrzymujemy :)

A co do 'bakterii' to gdzies czytałam, że przed wspólną kąpielą z dzieckiem należy wziąć prysznic. Polecam :)

A ile wody lejecie?

A ile wody lejecie?

Wody tyle, żeby spokojnie przykryła i mnie (albo mężą- oboje juz próbowaliśmy) i dziecko leżące mi na brzuchu. Choć zabawa jest największa jak Adaś 'pływa' sam :tak:. Temperaturę wody ustawiamy na 37, tak jak w jego wanience. No i trzeba uważać, żeby raz zamoczone dziecko nie wyciągać ponad taflę wody i po chwili znowu zamaczać- starsznie szybko wtedy robi mu się zimno.

My palnujemy zapisać się na basen na wiosnę, teraz przegapiliśmy termin. Ma ktos jakieś doświadczenia w tym zakresie?:nerd:

Wody tyle, żeby spokojnie przykryła i mnie (albo mężą- oboje juz próbowaliśmy) i dziecko leżące mi na brzuchu. Choć zabawa jest największa jak Adaś 'pływa' sam :tak:. Temperaturę wody ustawiamy na 37, tak jak w jego wanience. No i trzeba uważać, żeby raz zamoczone dziecko nie wyciągać ponad taflę wody i po chwili znowu zamaczać- starsznie szybko wtedy robi mu się zimno.

My palnujemy zapisać się na basen na wiosnę, teraz przegapiliśmy termin. Ma ktos jakieś doświadczenia w tym zakresie?:nerd:

Ja też chciałam ale u nas niestety nie ma zajęć dla niemowląt i woda za zimna :(

my też chcemy - koleżanka nam poleciła Aquamaster - naukę dla niemowląt - chodzi ze swoją córeczką od 4 m-ca :-) my poczekamy aż Marika wyzdrowieje i jak jej lekarka pozwoli to najpierw pochodzimy z nią sami, a potem zapiszemy się na zajęcia - u nas kosztują 250zł za 3 m-ce raz w tyg 30 min. jeden rodzic z dzieckiem - podobno są super AQUA MASTER: Program szkolenia niemowląt

Zajecia na basenie dla niemowląt sa chyba od 3 miesiaca, ale ja bym sie jeszcze bała, dziecko musi juz porządnie i pewnie trzymac głowko, a takiemu 3 miesiecznemu ona leci jeszcze czasem, a po za tym z tego co wiem trzeba miec pozwolenie pediatry zeby zapisac na zajecia niemowlaka, przynajmniej u nas tak jest. My chcemy isc na wiosne, w okolicach kwietnia - maja jak ciepło bedzie i Rafał bedzie miał około pół roku :-) Tylko jeszcze nie wiem jak bede wtedy wygladac, bo na razie to bym sie na basenie nie pokazała, hehe :-)

Moja kolezanka tu chodzi:
http://www.jezuici.pl/basen/bobasy.htm

Ostatnia edycja:
reklama
Dorotko jeśli zielona kupa jest takiej samej konstystencji co żółta to naprawdę nie ma paniki.
Wynikiem może być zmiana mleka.
Pytałam pediatry w poniedziałek na wizytce - bo i mnie nurtowało takie pytanie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry