• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

reklama
Zajecia na basenie dla niemowląt sa chyba od 3 miesiaca, ale ja bym sie jeszcze bała, dziecko musi juz porządnie i pewnie trzymac głowko, a takiemu 3 miesiecznemu ona leci jeszcze czasem, a po za tym z tego co wiem trzeba miec pozwolenie pediatry zeby zapisac na zajecia niemowlaka, przynajmniej u nas tak jest.

tam też tak jest - nie ma limitu wiekowego, tylko trzeba pozwolenie od pediatry np. koleżanka tam chodzi od 4 m-ca z córką

my chcemy na początku ją oswoić z woda, żeby potem już chodzic na zajęcia :-)

Dorotko jeśli zielona kupa jest takiej samej konstystencji co żółta to naprawdę nie ma paniki.
Wynikiem może być zmiana mleka.
Pytałam pediatry w poniedziałek na wizytce - bo i mnie nurtowało takie pytanie.

Madziu dzieki Wlasnie to jest ta sama kupka co wczesniej tylko zielona Ale dzis zrobila juz mniej zielona zobaczymy jak to bedzie dalej :tak:

Dorotka - Akurat przy cycu podobno zielona to normalna. Ja nawet lekarce pokazałam, bo akurat nam się "przydarzyła" na wizycie i powiedziała, że jest ok.

Co do sztucznie karmionych - wycztałam, że cytuję "Kiedy zmieniłam mojej miesięcznej córce mieszankę, jej kupy stały się luźniejsze i zielonkawe. Dlaczego? Prawdopodobnie nowe mleko zawiera żelazo, które powoduje zmianę koloru stolca. Jeśli maluch jest zadowolony, dobrze się rozwija i prawidłowo przybiera na wadze, nie ma powodów do niepokoju."

Niemowlęce kłopoty
Kupa noworodka - Noworodek - artykuł

ANAi ja daję Lilianie SMA a Laurze dawałam z kolei COW&GATE bo w PL miała bebilon a tj najbrdziej zbliżone jeśli chodzi o skład. Możesz kupić na początek próbki mleka w małym kartoniku i tak wszystko zależy indywidualnie od tolerancji organizmu dziecka.

reklama
aaa, na basen też się z dziećmi wybieramy ale jak ociepli się trochę. w ciąży chodziliśmy ale potem przestałam, żeby woda się przez mnie nie wylewała:-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry