• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

reklama
U nas w sklepie też ale jest dopiero po 6tym miesiacu. Widziałam na allego, że też wypuścili po 4tym...ciekawe jakie mają w rossmanie.

A moje słonko ma tak dupsko odparzone, pierwszy raz. Kurcze, przewijam ją szybko po kazdej kupie i jak ma mokro, może to po ktorejś nocy? I nie wiem co najlepiej pomoże? Sudokrem, Linomag, Bephanten, Nivea, Alphika, Tormentiol (wszystko mam)?

Kate - właśnie Szymcio też mial po raz pierwszy pupcię odparzoną :-( też go rzewijaliśmy non stop, ale przez pare dni brzydkie kupki robił i bardzo dużo, bardzo małych.... My stosowaliśmy Sudokrem + wietrzenie pupy (czyli zabawy na przewijaku z gołą pupą) + mokra pieluszka, zamiast chusteczek i pomogło .... znikneło, a miał dość mocno odparzoną :-( Koleżanka polecała też Tormentiol - podobno szybko pomaga ...

a my dzis zacznamy wprowadzac pomalu bebilon pepti. Na razie po 1 karmieniu - 150 ml wciągnął, co o tej porze dnia jest niespotykane - 4 miarki bebilon ha i 1 pepti. chyba mu więc smakowało :-). Ale zauważyłam na opakowaniu, że na pepti jest nne dawkowanie, bo juz w 4 miesiacu maja być porcje po 180 ml a w 5 210. W ha jest o 1 miarkę mniej na każdą porcję...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry