reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Karmienie maluszkow

reklama
ja tez jeszcze poczekam az Jas zacznie troche siedziec
mysle ze w 5 miesiacu sprobuje cos podac
lekarka mowila ze spokojnie do 6 m-ca mozna poczekac bo niektore dzieci nie potrafia jeszcze polykac stalego jedzenia

podobno najpierw wprowadza sie mleczne, potem soki i owoce, tyle wyczytalam w necie

witam
ja juz zaczełam dawać - położna mi zaproponowala, tutaj w Uk słoiczki i kaszki są od 4 misiąca
mała uwielbia obiadki daje małej od tygodnia i płacze kiedy się skończy, daje ok 1/3 słoiczka.
Początki byały trudne większośc obiadku lądowała na śliniaku aloe po 3 dniach już było ok :tak:

Ja zacznę rozszerzać dietę gdy Karolina skończy 4m-ce. Napewno przez jakiś czas ze słoiczków bo moim zdaniem tak bezpieczniej niż samemu robić z kupionych owoców i warzyw na straganie

Ja na pewno zacznę od podawania soczków a później coś bardziej treściwego.

Mam pytanie do mam które karmią maluchy odciągniętym pokarmem. Czy u Was też jest coraz mniej pokarmu??

moja mała też już na modyfikowanym bo pokarmu starczało na 1 posiłek a mała mało chętnie jadła moje mleko :( i zrezygnowałam.

ja zaczne jak Fifi skończy 5 miesięcy, albo pomiędzy 4 a 5 miesiącem, do końca grudnia (6 mies) musi już przynajmniej jeden posiłek zjadać niemleczny bo ja wracam do pracy (mam nadzieję), zamierzam zacząć od zupki z kartofelka, potem dodam marchewkę a potem już z górki
i raczej będę sama gotowała, rodzice mają ogórdek z warzywami swoimi i owocami więc będę na bazie ich produktów przygotowywaćg

reklama
Czyli to co u mnie :-( lekarka mi mówiła, że laktacja w ten sposób to do ok 3 miesiąca można utrzymać. Jednak miałam małą nadzieję, że będę "wyjątkiem" :-)

Do góry